StoryEditor
SplitVELIKO ČIŠĆENJE

Je li počeo ‘rat‘ protiv primitivaca koji stvaraju divlja odlagališta, ustaškim grafitima uništavaju fasade, a štekate šire bez dozvola? Ako jest, e onda će Split procvitati!

Piše Saša Ljubičić
17. lipnja 2021. - 15:09

Krenulo se furiozno. Radnici "Čistoće" upregnuti su američki - "24/7"; pa pod njihovim metlama nestaju otpaci, kontejneri se prazne u dvije smjene, a mini - deponiji se rješavaju a da se još nisu pravo ni formirali. Da bi se održao u fotelji, direktor "Čistoće" Lukša Regjo pokrenuo je ekološku operaciju neviđenih razmjera, objavivši rat svim vrstama nečisti. 

image
Grafiti u Velebitskoj

Koautor Dnevne doze splitskog nereda, uselio je u Banovini. I to se vidi na svakom trgu, u svakoj ulici, na svakom kantunu. Konačno grad na nešto sliči. Konačno građanima nije žao platiti račun za čistoću. Uzdaju se u Bojana Ivoševića. A "mali" se ne boji i sigurno neće ustuknuti. Prznica je. Ujeda, ali za selo, a ne za sebe, a to je najveći dobitak za umorni Split i komunalnim neredom razočarane Splićane.

image
Grafiti u Velebitskoj
 

Ivica Puljak i pobočnici obećali su očistiti Split. Tako prosto, banalno, a opet veliko i važno za našu svakodnevnicu. No, isto su, sjećate li se toga, napravili Andro Krstulović Opara i ekipa kad su uselili u Banovinu. Žnjan je blistao, a onda šest mjeseci do godinu poslije, stvari su se  počele polako vraćati u "normalu". Huligani su sprejevima uništili betonske prepreke na parkiralištu, a potez od žnjanske crkvice do Duilova, koji je bio fino pokošen, opet je postao džungla.

image
Duje Klaric/Cropix

Šest mjeseci pred ove izbore, gradske službe žestoko su se uhvatile posla. Poljičkom je sve zazelenilo, grafiti su dobrim dijelom prebrisani, a iz kanti za smeće, barem onih u povijesnoj jezgri, nisu "ispadale" škovace. Očito je komunalce, što bi u Bosni rekli, neko dobro "poćero".

image
Tom Dubravec/Cropix

Ne sumnjam ni da se sada, u skladu s predizbornim obećanjem - "ćera" vrijedne radnike "Čistoće" da dovedu u red ono što su nazovi građani - "zaprasili". I stoji konstatacija da jedino u trokutu - "Čistoća", Splićani i gradska uprava, naš zajednički dom može zablistati. No, zato je najvažnije da Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika, bude u najmanju ruku onoliko ofenzivan i žestok prema neredu u prostoru kao u vrijeme kad se dokazao kao sjajan aktivist čiju su hrabrost i požrtvovnost u borbi za opće dobro, Splićani nagradili glasovima.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Znači, čišćenje kojem svjedočimo, a otiđite do Ovčica pa ćete vidjeti da je dolje sada sve pod konac, ne smije biti iznimka već konstanta. Bojane, povedite nas u rat za ljepši Split koji moramo dobiti...                  

image
Bozidar Vukicevic/Cropix
image 
Sasa Buric/Cropix
image


 
Sasa Buric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 22:36