StoryEditor
SplitMIR, MIR DO BENA

Je li pao novi koalicijski dogovor splitskog HDZ-a i HGS-a? Automobili opet voze po Marjanu, čini se da su Opara i Kerum zakopali ratnu sjekiru

4. listopada 2020. - 20:07
Jesu li Kerum i Opara pomirili?Cropix I Društvo Marjan

Samo dan nakon što su HGS-ovi vijećnici Željka Keruma uzrokovali rušenje kvoruma i tako onemogućili nastavak sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Andro Krstulović Opara potpisao je odluku kojom je zabranio prilaz automobilima do Kerumovih ugostiteljskih objekata pod marjanskim borovima.

Krstulović Opara je dan prije potpisivanja te ključne odluke izjavio novinarima kako se od Županije još uvijek čeka mišljenje o regulaciji prometa na Marjanu, ali iz odgovora Marije Vuković, pročelnice županijskog resora za zaštitu okoliša moglo se iščitati kako poteštat ili nije bio do kraja informiran ili je javnosti ponudio neistinit odgovor o temi zbog koje su građani u nekoliko navrata prosvjedovali, ali i optuživali HDZ-ova gradonačelnika za pogodovanje Željku Kerumu, čelniku koalicijskog partnera HGS-a, čiji članovi obitelji već godinama drže restoran i prateće sadržaje na Benama.

Ukratko, nije se čekala suglasnost Županije. To je bilo očito dan nakon takvog gradonačelnikova opravdanja, budući da je odluku donio bez ičije suglasnosti. Praktički je jednim potpisom zabranio prilaz vozilima do Bena. 

image
Automobili na Benama
Društvo Marjan

Danas, dan uoči ponovnog pokušaja održavanja sjednice Gradskog vijeća, na Benama je bilo parkirano 16 automobila bez važeće vinjete, a dva čak nisu imala niti nevažeću.

Podsjećamo, sukladno nedavnoj odluci koju je potpisao gradonačelnik, odobreno je osam vinjeta za djelatnike Rekreacijsko ugostiteljskog centra (RUC) "Bene".

- Na današnjoj 9. splitskoj biciklijadi uočili smo čak 19 vozila na Benama od čega čak 16 bez važeće trajne vinjete. Čak 14 od 16 tih nelegalno propuštenih vozila do Bena imalo je privremene propusnice koje više ne postoje, dok dva nisu imala niti nikakvu vinjetu - objavilo je Društvo "Marjan" na svojoj Facebook stranici.

Kada su s navedenim suočili djelatnika Javne ustanove Park-šume Marjan koji je u tom trenutku radio na rampi prije Instituta, pravdao se naredbama nadređenih koji su mu kazali da propusti vozila za potrebe tri rođendana u RUC "Bene" i nekoliko termina tenisa i nogometa.

- Ukratko, JU PŠ Marjan odbila je raditi prema novom zaključku gradonačelnika i odlučila ileglano propuštati vozila prema restoranu u koncesiji Kerumove šire obitelji. Odlična uvertira u sutrašnji nastavak sjednice Gradskog vijeća Grada Splita. Andro Krstulović Opara, jeste li vi gradonačelnik ili maskota? - prozvali su gradonačelnika iz Društva "Marjan". 

Upitali smo Damira Grubšića, ravnatelja JU zašto je njegov zaposlenik propustio vozila kojima nije trebao biti dozvoljen prolazak do Bena. Nije nam odgovorio. 

Sasvim je logično da se uoči sutrašnjeg novog pokušaja održavanja sjednice Gradskog vijeća postavi pitanje je li “pao” novi koalicijski dogovor nauštrb sigurnosti građana i koristi li se naša imovina za političko trgovanje? Je li pristup automobilima do ilegalno proširenog restorana, kao i još 15 raznih ilegalnih objekata koji su navedenih u inspekcijskim nalozima za uklanjanje, dio koalicijskog dogovora HDZ-a i HGS-a?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2021 15:42