StoryEditorOCM
Splitdobra još ima

Javila nam se Splićanka koja želi da svi čuju ovu priču: S banke sam digla životnu ušteđevinu. Kad sam došla doma, odsjekle su mi se noge! A onda je zazvonio mobitel...

Piše Ana Franić
25. listopada 2021. - 19:56

- Još se tresem i ne mogu doć sebi. Muž mi je ima dobit infarkt. Riječ je bila o našoj ušteđevini od tri tisuće dolara – u dahu nam govori sugrađanka I.S. koja nas je nazvala kako bi i javno pohvalila dobro djelo zaposlenica frizerskog salona "Sananda" u Splitu.

Hvata dah i polako nam objašnjava što joj se točno dogodilo danas poslijepodne. 

- Renoviramo stan, možete zamisliti koje je to ludilo samo po sebi. Danas sam u banci podignula našu ušteđevinu od tri tisuće dolara, kako bi je promijenila jer sutra moramo platiti radnike. Prije odlaska kući otišla sam na dogovoreni termin u frizerski salon. Kada je došao red na plaćanje uredno sam podmirila račun i zaputila se kući, objašnjava nam sugrađanka.

Kada je stigla kući uslijedio je šok, kako kaže, odsjekle su joj se noge jer je shvatila da nema kuverte s ušteđevinom.

- Nisam mogla doć sebi. Svi u kući su poludili na mene. Kako neće, riječ je o tri tisuće dolara. Nisam uopće registrirala jesam li i gdje uopće izvadila kuvertu. Nisam znala ni di krenit ni šta napravit – govori nam sugovornica. 

U jednom trenutku zazvonio joj je mobitel, piše nepoznati broj.

- Nisam se odmah javila jer nisam znala tko zove, a i imala sam većih briga, pronać kuvertu. Nekoliko puta me isti nepoznati broj zvao. Nakon nekoliko propuštenih poziva, javila sam se i nisam mogla doći sebi. Zvala me djelatnica frizerskog salona "Sananda" i rekla mi najljepšu moguću vijest – na pultu su pronašle kuvertu, priča nam naša sugovornica koja još uvijek ne može doći sebi.

- Zaposlenice su u kuverti s novcem pronašle i papirić iz banke, izvadak na kojem je pisalo moje ime i prezime. Kako se uz rezervaciju termina uvijek zapiše ime i prezime klijentice i telefonski broj, po tome su sve povezale i došle do mene. U ova tužna i ružna vremena, ovo njihovo djelo je veličanstveno. Nema riječi kojima bi im se mogla zahvaliti. U salonu su bile četiri zaposlenice, spasile su me i želim da svi znaju koliko dobra još uvijek ima – za kraj nam govori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 07:02