StoryEditor
SplitPROGNOZA

Jaka južina noćas je napravila dosta nereda po Splitu, a meteorolozi su već za sutra izdali novo upozorenje: nevolje bi mogle početi već u ranu zoru

Piše Ivana Buljan
2. studenog 2021. - 16:42

Jučer nam je stigla promjena vremena, a čitatelji nam još uvijek šalju fotografije stabala koja su "platila danak" jugu koje je haralo dok je Split spavao.

Jedan od čitatelja nam je poslao fotografije polomljenih grana pred Kineziološkim fakultetom u Splitu. Dekan prof. dr. sc Damir Sekulić u razgovoru nam je rekao da, osim spomenutih grana, druge štete na zgradi fakulteta nema.

U Splitu nas narednih dana očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz kišu. Temperature će se kretati od 13 do 18 stupnjeva. 

Na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda splitska regija je danas u zelenom, odnosno nema upozorenja zbog vremenskih nepogoda.

Sutra je pak na snazi žuto upozorenje što znači da je vrijeme potencijalno opasno. Od 6 sati. Puhat će jako jugo, a udari će biti jači od 65 kilometara po satu.

Iz DHMZ-a savjetuju oprez zbog krhotina koje bi mogle biti nošene jakim vjetrom. Mogući su i lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom, pišu na stranicama.

Od 12 sati trebala bi padati lokalno obilna kiša, moguće su i bujične poplave, a od 18 sati iokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine veća je od 50 posto, stoji na stranicama DHMZ-a. 

Ako je suditi po prognozi na službenim stranicama, načekat ćemo se do poboljšanja vremena...

image
Čitatelj SD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2022 15:35