StoryEditor
Splitvikend ritam

Jaka južina i ‘uskuvalo‘ more nisu omeli Splićane u subotnjim ritualima: nema boljeg vremena za ‘klasu optimist‘, čak i ako niste jedriličar

23. siječnja 2021. - 16:55
Vojko Bašić/Cropix

Ni jako jugo s povremenom kišom nije omelo Splićane u njihovom uobičajenog subotnjem ritmu.

Đir preko Rive, doduše sada u rukama sa "coffee to go”, budući je štekate zatvorio nacionalni Stožer, i dalje je vodeća rekreacija i mladih i starih.

image
Paun Paunović/Cropix

Jednih s unučadi ili djecom pod ruku, drugih sa ljubimcima, no svi su napravili „gori-doli” gradskom šetnicom, a oni uz more budno pazeći da ih ne zalije koji val. Diglo se more, "uskuvalo” je, slane krijeste zapljusnule su obalu, no očito to nikome ne smeta. Pa su Zapadnom obalom "bičiklisti” u punoj formi jurcali, neki trčali, drugi tek pogledom pratili i uživali u snazi morskog vala.

image
Paun Paunović/Cropix

Treći su izbjegavali valove, skačući na kamene zidiće kada bi se more "uputilo” prema njima, dok tradicionalno na Bačvicama kupačima i igračima nogometa na pijesku ništa od sveg ovog nije smetalo. Branke su namistili, loptu izbacili te je zaigrala ekipa svoju igru, netko samo u kupaćim gaćicama, netko u majicama i šorcevima. Kako je tko u kojem stupnju – straha od zime.

Straha kojeg definitivno, ni od hladnoće ni od velikog vala nemaju jahači na daskama !opremljeni” neoprenskim odijelima. Oni su samo guštali...

image
Paun Paunović/Cropix

Kao i mali jedriličari za kormilom svojih "optimista”. Po budnim okom trenera u gumenjaku, djeca su hrabro brodila kroz valove u svojim "kadicama", prkoseći tom jugu i valu koji su carevali splitskim akvatorijem.

Uostalom, pogledajte galeriju naših fotoreportera...

image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2021 21:16