StoryEditorOCM
SplitDobri duh luke

Jadrolinija se po starom običaju oprašta od kapetana Mrvice, brodovi će ga ispratiti sirenama: ‘Bio je veliki gospodin i prijatelj svakog putnika...‘

8. veljače 2021. - 10:38

Kada brod ulazi u luku – sirenom pozdravlja, pozdravlja ljude kojima dolazi, izražava radost susreta i upućuju dobre želje.

Stari je to običaj, njegovan godinama, može biti i pozdrav sasvim običan i kurtuazan - recimo umornom putniku koji se vraća s dalekih mora, ali kako god bilo - pozdrav na moru je izraz poštovanja. Dubokog poštovanja.

Onaj koji je to duboko poštovanje svojim radom i životom uistinu zavrijedio jest Ante Mrvica, kapetan i dobri duh splitske luke – koji je u nedjelju otplovio s naših obala, no nikada iz srca.

- Napustio nas je naš dugogodišnji djelatnik Ante Mrvica. Pomorac, doktor znanosti, sveučilišni profesor, dobitnik nagrade za životno djelo, vrsni poznavatelj pomorstva i brodova, Jadrolinijin djelatnik preko 27 godina, veliki čovjek, gospodin i prijatelj svakog putnika. Ovo je tek kratak niz kojim možemo opisati gospodina Mrvicu, našeg dugogodišnjeg kolegu i djelatnika. Njegovo znanje i iskustvo ostat će u nasljeđe svim generacijama Jadrolinije koje dolaze. Brodovi Jadrolinije u splitskom i šibenskom plovnom području oglasit će sirenom za vrijeme sahrane gospodina Mrvice - poručili su iz Jadrolinije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 21:03