StoryEditor
Splitpazar auta

‘Ja tebi staroga merđu, a ti meni sagradi lipi apartman za 25.000 eura’

Piše PSD.
28. srpnja 2014. - 11:35
Iako je prolom oblaka malo skratio satnicu nedjeljnog sajma rabljenih automobila na Dračevcu, raznovrsne ponude nije nedostajalo ni ovog, četvrtog izdanja sajma u organizaciji Slobodne Dalmacije.

Kao što se već pročulo po gradu i šire, pazar auta na TTTS-u zatvorio je kapiju, a centar zbivanja preselio se na teren Dračevca, na više od deset tisuća četvornih metara, samo pedesetak metara od zgrade Općinskog suda.
Ove nedjelje oko 120 polovnih auta nudilo se zainteresiranima posjetiteljima koji su oblačno vrijeme iskoristili za šetnju sajmom umjesto za izležavanje na plaži.

- Ima zainteresiranih, njih par nam je uzelo brojeve pa ćemo vidit. Prvi put smo ovdi, valjda će bit sriće - kažu nam Ante i Ivan iz Prugova koji su javno “oglasili” crvenog golfa iz 1996. godine za 1900 eura. Do njih nudi se pravi obiteljski peugeot partner 1.6 HDI iz 2009. za 5700 eura.

Najviše pogleda ipak privlači mercedes coupe u modernoj royal blue (kako modni znalci kažu - kraljevsko plavoj) boji, pravi oldtimer iz 1977. godine, i to po cijeni od 18 tisuća eura.

- Lipo je ovo auto, vidite i sami. Ima ABS, elektropodizače, deset cilindara, klimu bolju nego što su ove današnje, al meni ne triba više. Stoji mi u garaži. Nudim ga i za građevinske radove s materijalom za cijenu od 25 tisuća eura. U turizmu sam sada, prioriteti su drugi - veli Ivan Stapić otvarajući vrata merđe - iznutra ko novi.

Ručna radinost

Na dijelu sajma rezerviranom za rabljenu robu susrećemo Sandija iz Splita s pravom muzejskom ponudom starih uporabnih predmeta koje su koristile naše bake i djedovi.

- Evo, gargače za češljat vunu iz Biskog za 200 kuna, škandalet za grijat postelju 150 kuna, isto toliko košta starinska vaga, a aparat za prženje kave dat ću za 120 kuna - nabraja Sandi.

Do njega mali štand postavila je Anđelka Kovčalija iz Segeta Gornjeg. Kod nje isto svake vele našeg podneblja - peke i gradele ručne radinosti. Prve možete nabaviti od 100 do 250 kuna, a gradele po cijeni od 50 do 500 kuna.

- Napišite da su najvažnije dobro društvo i dobro meso za uz peku i gradele - dobacuje jedan Anđelkin kupac.

Inače, na ovom sajmu nema ulaznica za kupce dok ponuđači trebaju platiti kotizaciju u visini od 30 kuna. U blizini je i Hvidrin parking gdje možete na cijeli dan ostaviti auto za 5 kuna, a ako ogladnite i ožednite, na sajmu se možete i pokripit.

Naravno, tu se nađe i prodavača voća i povrća, ali i onih s raznim rekvizitima za djecu poput igračaka, bicikli, dječjih kolica, pa povirite, onako obiteljski...

merien ilić, foto: paun paunović / cropix


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2022 18:36