StoryEditor
SplitBRZA REAKCIJA

Pacijent ‘donio‘ koronavirus na Zavod za hemodijalizu splitskog KBC-a: Stigao je rezervni tim, prostorije dezinficirane, Zavod nastavlja s radom

26. ožujka 2020. - 13:03
 Nikola Vilić/Hanza Media

Na Zavodu za nefrologiju i hemodijalizu Kliničkog bolničkog centra u Splitu pojavio se koronavirus, potvrđeno je Slobodnoj Dalmaciji iz dva neovisna bolnička izvora.

Kako doznajemo, "donio" ga je jedan od pacijenata te su odmah po ustanovljenoj dijagnozi poduzete sve mjere za sprječavanje širenja zaraze.

U samoizolaciju su stavljeni svi djelatnici Zavoda koji su bili u kontaktu sa zaraženim, a kompletan prostor za dijalizu je promptno dezinficiran.

Nadalje, u bolnicu je odmah "povučen" i rezervni tim djelatnika Zavoda koji su nastavili normalan rad s pacijentima, tako da osobe kojima je potrebna dijaliza ne bi trebale osjetiti nikakve posljedice ove izvanredne situacije.

Podsjetimo, na području Splitsko dalmatinske županije u četvrtak ujutro bilo je zabilježeno ukupno 36 slučajeva zaraze, od toga su šest zdravstveni djelatnici, i to dva liječnika, dva stomatologa, jedan inženjer te jedan djelatnik srednje stručne spreme. U samoizolaciji nalazi se 55 zdravstvenih djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 21:24