StoryEditorOCM
SplitJEFTINI EURI?

Izaslanici Europske investicijske banke danas su obilazili Žnjan, hoće li nam pomoći financirati uređenje plaže?

Piše SPLIT SD
18. siječnja 2023. - 20:46

Kako je već najavljeno, u grad su stigli izaslanici Europske investicijske banke, a danas smo ih imali priliku vidjeti u obilasku Žnjana sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom i njegovim zamjenicima. Kako je gradonačelnik već najavio, s izaslanicima će razgovarati o projektima i načinima na koje se mogu financirati.

Izgledno je da splitska gradska vlast iz ovog izvora namjerava financirati projekt uređenja Žnjana, vrijedan oko 35 milijuna eura.

- Riječ je o posebnim fondovima preko kojih, ako se dogovorimo, dobijete kredit i stručnu pomoć da te projekte financirate, a postoji mogućnost da to budu fondovi koji su nepovratni - objasnio je ranije gradonačelnik Ivica Puljak.

image

Obilazak Žnjana s izaslanicima Europske investicijske banke

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Osim uređenja Žnjana, riječ je o projektima uređenja i obnova škola, vrtića, gradnja parkirališta, garaža, tehnološkog parka Dračevac, postavljanja solarnih krovova, zamjene rasvjete…

- To nisu samo gradski projekti već i projekti naših tvrtki, a o iznosima tek trebamo razgovarati. To su dugoročni izvori financiranja koji ne opterećuju gradske financije i tako možemo napraviti sve infrastrukturne projekte koje smo željeli napraviti u gradu. Tako da bi na toj infrastrukturi naši građani mogli bolje živjeti, ali i razvijati gospodarstvo - poručio je čelni čovjek Grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. ožujak 2023 04:56