StoryEditorOCM
SplitDebeljakova obmana

Iz umirućeg Brodosplita stiže ‘vijest‘ koje se ni barun Münchhausen ne bi domislio: Amerikanci će u Splitu graditi svemirski brod vrijedan milijardu i pol dolara! A sad povratak u stvarnost...

23. kolovoza 2022. - 14:18
Simulacija jahte ‘Njord’ koju za Norvežane grade Nijemci Ocean Residences DevelopmentOcean Residences Development

Milijardu i pol dolara! Opa, zvuči zbilja moćno, nije ni Tito donosio toliko...

Amerikanci će u Splitu graditi svemirski brod vrijedan milijardu i pol dolara! Takav još nije viđen: zvat će se "Narrative" i obilazit će čitav svijet. Možete se ukrcati i vi, dovoljno je na njemu kupiti luksuzni penthouse ili tek luksuzni apartman.

Evo, baš nekidan je navodno potpisan ugovor: tvrtka "Storyline" potvrdila, Tomislav Debeljak potvrdio. Okuplja se ekipa, radovi počinju u najkraćem roku. Već sutra, najdalje preksutra, počet će i rezanje limova. A neviđeni svemirski brod bit će gotov već koncem 2024., najkasnije početkom 2025. godine. Pa to je već sljedeći tjedan!

image

Tomislav Debeljak zapetljao se u svemirskim dugovima i nestvarnim planovima

Tom Dubravec/Cropix

Na plinski pogon

Kakav preporod! Svi mediji gradu i svijetu pohrlili objaviti veliku vijest. Kakav preokret u posljednjim trenucima tržišne utakmice: Debeljaku zločesti sudovi i njihovi povjerenici – rijetke novinarske crve da ne spominjemo – rade o glavi, "Brodosplit" mu je gotovo pa u stečaju, nemaju za kikiriki, proizvodnja prestala još proljetos, praktički svi radnici na čekanju, bez plaća, mnogi već i otišli iz firme, poreznici češljaju knjige, DORH otpuhuje prašinu s gomile kaznenih prijava, ali junački Samoborac još nije za otpis – zaradit će milijardu i pol dolara i izgraditi taj svemirski, pardon rezidencijski (stambeni) brod najnovije generacije. Sav zelen! Na plinski pogon. I još trista čuda! Pogledajte samo kompjutorske simulacije toga ekološki svjesnog monstruma.

image

Simulacija jahte 'Njord' koju za Norvežane grade Nijemci

Meyer Werft

Pa kako je to moguće?! E, to pitanje baš nitko ne postavlja! Tko želi biti partibrejker?! i to koncem kolovoza 2022. godine, dok Debeljak nestrpljivo čeka hoće li ga žalba na Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu spasiti od stečaja kompletnog škvera. A dosta škverskih tvrtki kćeri već je, naime, likvidirano. Vjerovnici ostali kratkih rukava, a radnici bez posla.

Povratak u stvarnost

No možda i suci pročitaju štogod o svemirskom poslu, možda široka javnost ipak povjeruje da će posla na pustim navozima biti. Da u svići ima još ulja. Pa nije milijardu i pol dolara za baciti. Hm, to bi bio najskuplji brod izgrađen na Jadranu ikad! Možda pritisak upali, kako ćeš u stečaj baciti tvrtku toliko čeličnih muda da u zadnji čas sklopi posao stoljeća?!

A sada povratak u stvarnost.

Američka startup tvrtka "Storyline", australskih korijena, godinama pokušava prikupiti novac – nudeći na prodaju rezidencijske apartmane – za gradnju toga čudesnog broda. Tako je njezin čelnik Alister Punton, još 22. listopada 2019. godine, u Forbesu izjavio:

"Brod bi trebao biti porinut u Aziji krajem 2023. godine Bit će izgrađen u Kini, a završne radove, kao što su interijeri, i druge ključne komponente dovršit će naši europski trgovinski partneri. Udružili smo se s nekim od najvećih imena u industriji kako bismo isporučili najčišći, najzeleniji i najmoderniji brod koji je danas dostupan..."

image

Simulacija jahte 'Njord' koju za Norvežane grade Nijemci

Ocean Residences Development

To je, dakle, bilo objavljeno još prije tri godine. I tako stalno, svaki čas nova objava. Da se apartmani prodaju dobro i da će se brod graditi. Pa je tako i Slobodna Dalmacija 2. travnja 2021. godine – znači, lani – prenijela vijest da će se brod "Narrative" graditi u našem Splitu. Isti ovaj Alister Punton tada je obznanio po svijetu da je za gradnju sada izabrao "Brodosplit"!

Jupiii!

Dvaput potpisan!?

Evo ključnog dijela toga travanjskog teksta iz prošle godine:

"... Pokušali smo doznati što kažu u Uvali Supavla o sklapanju tako velikog posla kao što je gradnja golemog rezidencijskog broda za kružna putovanja na pogon ukapljenim plinom. Pa to nam je gotovo u dvorištu! Međutim, ostali smo iznenađeni šutnjom iz 'Brodosplita'. Iz splitskog brodogradilišta nisu nam rekli ni riječi o rezidencijskom brodu, što je posebno zanimljivo i začuđujuće. Posebno što Lee i Punton, prvi ljudi 'Storylinesa', otvoreno najavljuju rezanje limova već dogodine..."

image
Tom Dubravec/Cropix

Zar je to moguće?! Da se Debeljak ne pohvali takvim poslom?! Čak je i CNN 12. siječnja 2022. godine objavio tekst o rezidencijskom "Narrativeu" koji da se "u Splitu već gradi"! Malo morgen se gradi...

I kako je moguće dvaput potpisati ugovor: jednom lani, drugi put sada?!

A inače se Debeljak hvali i onda kada od najavljivanih poslova ne bude ništa!

Na primjer – o tomu smo također iscrpno pisali – hvalio se budućom gradnjom najveće luksuzne jahte na svijetu. Zove se "Njord". Živo čudo.

Evo kako je to završilo, naslov s portala Slobodne Dalmacije 7. kolovoza 2021. godine:

"Udarac Brodosplitu! Lani je sve djelovalo bajkovito, ali sigurno, no Debeljak je izgubio posao s Norvežanima: najveća luksuzna jahta na svijetu gradit će se u Njemačkoj."

U pitanju je "Meyer Werft", jedno od najvećih i najmodernijih svjetskih brodogradilišta. Oni grade "Njord".

Nedovršeni brodovi

I tako, ne bismo htjeli kvariti zabavu, ali koliko vam zaista realno zvuči da će u Splitu biti izgrađen taj brod?! Pokraj onoliko nedovršenih u škveru:

– nisu izgradili četiri od pet ophodnih brodova za HRM, iako su im većim dijelom unaprijed plaćeni,

– nisu izgradili jedrenjak s nultom emisijom ugljikovih spojeva, koji financira Europska unija, a što će tek biti kada Debeljaka priupitaju gdje je njihov novac,

– nisu dovršili riječni kruzer,

– nisu dovršili mali polarni kruzer "Janssonius" vrijedan 50 milijuna eura,

– polarni kruzer "Ultramarine" pobjegao im je lani nedovršen iz škvera glavom bez obzira, pravac u tršćanski škver, pa u crnogorski.

image

Kompjutorska simulacija broda 'Narrative'

Storylines

Nema smisla nizati dalje. S tim da je u svim navedenim škverskim uspjesima bilo definirano i potpuno riješeno financiranje gradnje. Naravno, podebljano državnim jamstvima. Jedno takvo nedavno smo morali podmiriti svi mi: čak 32 milijuna eura isplatio je Zdravko Marić, donedavni ministar financija, VTB banci jer Debeljak nije obavio svoje – naime, predao jedan brod.

I sada bismo trebali vjerovati da će izgraditi čudo od milijardu i pol dolara?! U defakto bankrotiranom škveru. Čiji su vjerovnici prijavili 5,5 milijardi kuna tražbina. S kojim radnicima? S kojim inženjerima i meštrima? Kojim tehnološkim metodama?

Čuda neviđena

Što mislite, onako laički, tko bi brodogradilištu u takvom stanju dao takav posao? Milijardu i pol dolara! Pa tko će to financirati i kako? Čime će Debeljak jamčiti ulagaču da će brod biti dovršen po nacrtu i u roku? Država mu – po svemu sudeći – jamstva više dati neće. Štoviše, Ministarstvo financija javlja da nemaju pojma ni o kakvom svemirskom brodu i da od njih nitko nije ni tražio državna jamstva.

Priupitali smo "Brodosplit" još nekidan – kad je u medije lansirano da je svemirski ugovor potpisan – da nam kažu bilo što konkretnije o poslu i financiranju. Još se nisu javili sa zvjezdanih staza...

Za kraj: ako je Debeljak u stanju dobiti jamstva komercijalnih banaka – ali to pozamašno košta pa je uvijek bilo lakše pitati državu – i ako će javnosti pokazati riješeno financiranje i brodograđevni ugovor koji je stupio na snagu, a ne samo navodno potpisan, gdje je definirana svaka uplata tijekom gradnje, sa svim filigranski izrađenim detaljima posla, onda će zainteresirana javnost možda i prihvatiti da u svemu, možda, ipak ima nečeg. Dosad neviđenog.

Poput nosača aviona za Putina, jadranskih ledenih santi s vjetrenjačama za proizvodnju struje, prekojadranske morske ceste između Splita i Ancone, farme svizaca za motanje čokolade s nultom emisijom stakleničkih plinova...

Ukratko, čudo neviđeno. Jedva čekamo da se ukaže u Supavlovoj vali. A ne u Poskokovoj Dragi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 17:58