StoryEditorOCM
SplitSCHENGEN

Iz Bugojna krenuo u jednodnevni šoping u Split, ali su mu naši policajci zabranili ulazak u Hrvatsku. Evo i zašto

3. ožujka 2023. - 18:35

Tajib Seferović je u nedjelju, tijekom jednodnevnog putovanja iz Bugojna do Splita, doživio krajnje sramotnu i neugodnu situaciju.

image
Privatni arhiv

Ovaj muškarac, rodom iz Zenice, u Split se zaputio na jednodnevni šoping, a prijevoz kojim je putovao bio je organiziran isključivo za tu svrhu. Nažalost, čini se da nije dogurao daleko.

Na graničnom prijelazu "Kamensko" Tajiba je zaustavila kontrola te ga je, zaključivši da je sumnjiv, zatražila da pokaže novac namijenjen za boravak u Hrvatskoj. Nakon toga su odbili njegov prelazak granice, uz obrazloženje da nema dogovoreni smještaj u Splitu.

Tajibu je tada rečeno da "protiv donesenog rješenja nije dopuštena žalba, ali da na Upravnom sudu u splitu može pokrenuti upravni spor". Važno je napomenuti da ulazak u Hrvatsku Seferoviću nije bio dozvoljen ni na graničnom prijelazu "Kamensko". 

Razočarani muškarac smatra da je ovakvo odnošenje prema njemu proizašlo iz činjenice da pripada romskoj etničkoj manjini te da je bio žrtva diskriminacije službenika koji su u obnašali dužnost na graničnom prijelazu. 

"Osjećao sam se kao da sam najgori kriminalac", kaže Tajib, kojem je uručena odbijenica za ulazak u Republiku Hrvatsku i koji se do svog automobila morao vratiti taksijem. 

image
Privatni arhiv
image
Privatni arhiv
image
Privatni arhiv
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 00:35