StoryEditor
SplitDOGRADONAČELNIK

Ivoševićeva lekcija o bezakonju i anarhiji: Lučka kapetanija godinama ne reagira, a ilegalni kiosk im je ispred nosa! A neki imaju i tri bespravna objekta na Marjanu...

Piše G.R.
5. listopada 2021. - 11:40

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević je rekao je da 'kućica' koja je jutros uklonjena s Istočne obale sprječavala dovršetak tog dijela Rive. Ondje su, kaže Ivošević, vlasnik Dario Alujević i članovi njegovi obitelji radili ilegalno i bez ijednog papira i bez plaćanja. Prva je, kaže Ivošević, trebala reagirati Lučka kapetanija ispred koje je sporni kiosk bio postavljen svih ovih godina:

- Prva i glavna odgovorna osoba koja je trebala svih ovih godina reagirati je inspektor Lučke kapetanije, čiji je ured pokraj nas i koji pet godina ne postupa na pomorskom dobru. Znači, pet godina Lučka kapetanija dozvoljava bezakonje ispred njihovog ureda - kazao je dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Vlasnik kućice jutros je oko kućice parkirao kombije. S obzirom na to da su bili ugašeni i na nogostupu, jedino što je Pauk služba mogla učiniti jest kazniti ga:

image
Tom Dubravec/Cropix

- Kada ga pauk hoće pomaknuti, onda ulaze u auto i pale ga. Onda policija kaže da ga može samo kazniti i da mu ne može narediti da se makne. Dolazimo do toga da sa zakonima, a mnogi su dali svoje živote da bi imali uređen sustav, nitko u ovoj državi ne može uvesti red. Nitko nije u stanju natjerati sustav da radi, nitko ne smatra da ima ovlasti nad nečim što je očito nezakonito, što pet punih godina potpuno nezakonito u centru Splita sprječava dovršetak Rive - rekao je Ivošević pa nastavio: 

- Ovdje možete vidjeti da nitko ne mora slušati policiju, ni vatrogasce, ni jednu državnu ili gradsku instituciju, jer tko god hoće može raditi što hoće. Možete izgraditi tri bespravna objekta na Marjanu, možete se gore baviti s dvije ilegalne djelatnosti, možete imati bespravni kiosk u centru grada na Rivi, možete imati ilegalnu djelatnost u tom kiosku... Mislim da država nekim ljudima ni ne treba, neki se vrlo dobro snalaze u anarhiji i koriste sve rupe našeg sustava -  rekao je dogradonačelnik pa naglasio:

- Žalba ne odgađa izvršenje. U gradsku upravu nije zaprimljen još niti jedan dokument Županije. Oni su ti koji su nas naučili da dok papir nije službeno ušao u protokol je nevažeći. Imamo jedno važeće rješenje o izvršenju rješenja o uklanjanju.

image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2022 10:43