StoryEditorOCM
SplitZBOG TEKSTA O OCU

Ivoševićev istup o ‘novinarskom odrađivanju prljavog posla‘ HND nazvao paranoičnim i nedopustivim: Proziva bez razloga

Piše SPLIT SD
8. svibnja 2023. - 16:15

Hrvatsko novinarsko društvo reagiralo je na posljednji istup splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića, a njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatsko novinarsko društvo oštro osuđuje istup zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića, koji je ovog ponedjeljka prozvao Dalmatinski portal i novinarku Živanu Šušak Živković tvrdeći da ‘odrađuju prljavi posao‘ za njegovu političku konkurenciju.

Povod Ivoševićevom istupu je tekst u kojemu se problematizira izmjena pravilnika o korištenju gradskih ‘kadrovskih‘ stanova i činjenica da će taj potez barem neizravno u budućnosti imati utjecaj na status njegova oca, također korisnika gradskog stana.

Hrvatsko novinarsko društvo smatra da je navedeni članak napisan potpuno u skladu s pravilima struke - dapače, iz njega proizlazi da su izmjene pravilnika u ovom trenutku prije svega pogodovale drugoj osobi, liječniku koji u svom vlasništvu ima kuću i time se nije uklapao u dosadašnje kriterije za dodjelu i korištenje gradskih nekretnina.

image
Duje Klarić/Cropix

Ta činjenica jasno je navedena i u naslovu navodno spornog članka.

Svojim istupom zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević proziva novinare i medije koji profesionalno obavljaju svoj posao, bez razloga i povoda izlažući ih dodatnom javnom prozivanju i preziru, što smatramo nedopustivim ponašanjem jednog javnog dužnosnika.

Paranoične konstrukcije o navodnom novinarskom ‘odrađivanju prljavog posla‘ za političku konkurenciju, pak, smatramo potpuno neosnovanim, neprimjerenim i nedostojnim funkciji koju Ivošević obnaša", poručio je Damir Petranović, predsjednik HND-ovog ogranka Splitsko-dalmatinske županije.

Ivošević je na svom Facebooku reagirao na tekst objavljen na Dalmatinskom portalu o izmjenama Pravilnika o davanju stanova u najam u kojem se spominje njegov otac Nikola Ivošević kao jedna od osoba koje neće morati izaći iz gradskog stana kada ode u mirovinu, mada se u tekstu navodi kako je pravilnik skrojen zbog jednog liječnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 15:04