StoryEditorOCM
Splitprepucavanja

Ivošević za gorući problem krivi HDZ, zvali smo Sanadera, nije mu ostao dužan: ‘Takve pacijente ne mogu liječiti‘

Piše Božidar Lončar
18. srpnja 2023. - 22:30

Rezultati izvješća Nastavnog zavoda za javno zdravstvo o količini escherichie coli i crijevnih enterkoka u otpadnim vodama na Benama koje je dala izraditi Javna ustanova Park šume Marjan postaju tema političke rasprave. 

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević je popodne objavio fotografiju uz opis na Facebooku u kojem je, između ostalog, naveo kako će biti „zanimljivo vidjeti postupanje vodnog redarstva s obzirom da je na čelu Odjela zaštite na radu, zaštite okoliša i vodnog redarstva  žena Ante Sanadera, a na čelu firme predsjednik gradske organizacije HDZ-a Split”:

U objavi se zamjenik gradonačelnika, pretpostavljamo, referira na Toninu Sanader, suprugu predsjednika županijskog odbora Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanadera. Telefonski smo kontaktirali prozvanog Antu Sanadera koji mu je odgovorio kako Bojan Ivošević „traži izlaz za situaciju s Barbirom pa mu je kriv HDZ”:

- Ivošević je pokazao tko je i što je. Traži izlaz za situaciju s Barbirom pa mu je kriv HDZ. Pokušava prekriti to što kupuje vijećnike. Ja nisam doktor, takve pacijente ne mogu liječiti. Svatko odgovora za svoje postupke, uključujući i vodno redarstvo – kazao je Ante Sanader za Slobodnu Dalmaciju.

image
Damir Krajač/Cropix

Prepucavanje i na Benama ujutro

A već se ujutro prepucavalo na samim Benama između ravnatelja Javne Ustanove Marka Pejnovića i službenika Županije u kojem su se spominjali gradski i županijski političari, pročelnici i drugi.

Ravnatelja Javne ustanove smo u intervjuu upitali je li se čuo s Antom Vukorepom, zetom Željka Keruma i mužem Anđelke Vukorepe, osobe zadužene za zastupanje tvrtke "National" koja ima koncesiju na 15 godina od 06. ožujka 2018. na kastarskoj čestici u uvali Bene za gospodarsko korištenje:

- S Vukorepom smo razgovarali više puta i njegove tvrdnje su da je sve dobro i napravljeno u redu, a upravo smo dokazali da to sad tako nije. Sada nas vrlo vjerojatno čeka pravni „fight” s obzirom da je gospodin Kerum i s obzirom da je to koalicijski partner i sada će se tu politika umiješati, da je to političko pitanje, a trebalo bi se gledati isključivo zdravlje Splićana – izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Marko Pejnović.

image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:27