StoryEditorOCM
SplitNISU KERUM NI OPARA

Ivošević u Dnevniku N1 o ukidanju štekata u Splitu: Na većini trgova u gradskoj jezgri doći će do promjena! Pravila nisu izmišljena iz glave, radi se o elementarnoj pristojnosti

Piše PSD
19. studenog 2022. - 19:13

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević u Dnevniku N1 televizije govorio je o novoj odluci o komunalnom redu. Naime, stupi li ta odluka na snagu 1. siječnja 2023., velik broj splitskih ugostitelja će ostati bez štetkata, odnosno terasa, ili će one biti smanjene.

“Na većini trgova u staroj gradskoj jezgri doći će do promjena! Ugostitelji s Prokurativa ne moraju brinuti u kontekstu da neće moći raditi, to su više estetske promjene. Što se tiče ostalih trgova, pravila nisu izmišljena iz glave, već se radi o elementarnoj pristojnosti i poštivanju smjernica”, rekao je Ivošević.

“Tri gradonačelnika, Kerum, Baldasar i Opara, to nisu ispoštovali i sad je na nama da to provedemo”, dodao je.

Istaknuo je da su se trudili što manje ugroziti poslovanje ugostitelja.

image
Ilustracija/Joško Šupić/Cropix

“Naše izmjene su minimalne. Što se tiče Rive, osim ulaza u Dioklecijanove podrume, ona ostaje u istim gabaritima. Što se tiče onih koji se uklanjaju, to su oni čiji su suncobrani i terese skrivali našu kulturnu baštinu. One male uličice gdje pješaci nisu mogli proći, u takve se ulice uvodi reda.”

Ivošević smatra da je većina ugostitelja zadovoljna.

“Ugostiteljstvo grada Splita će profitirati, 99 posto terasa se ne dira, govorimo o promilima promjena. One koji se dira će naravno biti glasni. Svi oni koji su uredno radili i čije terase ne smetaju pješačkim koridorima i ne zaklanjaju kulturna dobra, nastavit će raditi i vjerojatno će imati veći profit." - ustvrdio je Ivošević za N1.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. studeni 2022 19:26