StoryEditor
SplitŠTA SE ČEKA?

Ivošević i Prkić prozivaju splitsku gradsku vlast zbog kašnjenja proračuna. Šalju se i požurnice, jer taj dokument kasni već deset dana

Piše I.P.
25. studenog 2020. - 17:05
Bojan Ivošević i Jakov PrkićCropix

I ove godine nema prijedloga proračuna u zakonskom roku. I ove godine pročelnik za financije nudi svoju ostavku - poanta je provokativnog videa koji je ovih dana na svom Facebooku objavio Bojan Ivošević, glasnogovornik inicijative Dnevna doza splitskog nereda.

Na kašnjenje prijedloga proračuna, baš kao i prošle godine, ukazao je gradski vijećnik Jakov Prkić. Podsjećamo, prema Zakonu o proračunu, gradonačelnik je trebao prijedlog staviti pred vijećnike do 15. studenog tekuće godine. To se nije dogodilo, pa je Prkić baš kao i krajem 2019. godine, krenuo u "potragu".

Gradskoj vlasti šalje požurnice o čemu redovito izvještava javnost putem društvenih mreža. Vjetar u leđa dao mu je i Ivošević koji je o svemu snimio kratki video u kojem budućeg HDZ-ovog gradskog vijećnika, Vicu Mihanovića, poziva da "što prije donese proračun, ali u Banovini, ne na paprikama u Rogoznici".

Podsjećamo, početkom tjedna je Dragan Brtan, pročelnik Odjela za financijsko upravljanje i kontroling, ponudio svoju ostavku s objašnjenjem da se "ne vidi dugoročno u sustavu".

- Nakon što sam završio povjerene poslove i zadnji proračun u mandatu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, odlučio sam svoj put nastaviti izvan Gradske uprave - kazao je tom prilikom za Slobodnu Dalmaciju, otkrivajući da je prijedlog proračuna pripremljen, pa nije jasno zašto još nije stavljen pred vijećnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

13. siječanj 2021 21:10