StoryEditorOCM
Split‘SULUDOST DRŽAVE‘

Ivošević frustriran zbog situacije na Brdima: Ono što mogu kao pojedinac u Hajduku, to mogu i u Luci kao Grad - ništa

Piše Božidar Lončar
5. svibnja 2023. - 18:48

Na prosvjed stanovnika Brda i ovog je puta došao dogradonačelnik Bojan Ivošević koji je isto ponovio kako su koncentracije arsena i ukupne taložne tvari već sada probile godišnje vrijednosti, te da ne treba čekati godišnje izviješće.

- Toliko su velika prekoračenja u odnosu na prosjek da su proizvela rezultat da kakva god mjerenja da budu, granica je prekoračena.

Na novinarsko pitanje može li Grad išta napraviti kazao je kako je to "upravo suludost ove centralizirane države".

- Jedinica lokalne samouprave ne može naložit Inspektoratu da izađe. Ja imam nula ovlasti u srcu svog grada da zaštitim građane od bilo kakvih negativnih posljedica, nego ih moramo moliti. Mi smo zvali inspektorat, poslali dopise na koje nam još nisu odgovorili, gradonačelnik ih moli da dođe samo na sastanak i još nam nisu dali termin. Ne znam do kad misle ovako - kazao je Ivošević.

Na pitanje može li Luka d.d. pustiti predstavnike Grada da uđu unutar njihovog područja, s obzirom da Grad ipak ima manjinski udio u vlasništvu, Ivošević je odgovorio:

- Imam i ja jednu dionicu Hajduka. Ono što mogu kao pojedinac u Hajduku, to mogu i u Luci d.d kao Grad. Manjinski dioničar ne može ništa.

To je ta suludost da imamo tako centraliziranu državu. Kada bi Inspektorat bio disperziran na velike gradove, tada bi imali unutar Grada Splita inspekciju koja bi mogla dobivati naloge od naših pročelnika - rekao je zamjenik gradonačelnika.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 05:58