StoryEditorOCM
Splitkampanja

Ivica Puljak na konferenciji za medije: HDZ je grubo prekšio izbornu šutnju. Pozivam izborna povjerenstva da sankcioniraju ovakve postupke čim prije!

Piše Split SD
1. srpnja 2022. - 10:48

Ivica Puljak, kandidat za splitskog gradonačelnika sazvao je konferenciju za medije kako bi ukazao na kršenje predizborne šutnje od strane HDZ-a, uoči prvog kruga lokalnih izbora koji su se održali 26. lipnja.

- To ne radimo da se žalimo, jer se njihovih smicalica ne bojimo, nego da ukažemo kako oni ne poštuju zakone i institucije ove države. Dakle, stranački, nestranački, nadstranački, ne znam koji kandidat HDZ-a, Zoran Đogaš je u svom govoru nakon glasanja, dakle na sam dan izbora, grubo prekršio izbornu šutnju. U tom govoru on se osvrtao na program, kritizirao je mene kao kandidata i pozivao građane da glasaju za njega i njegovu listu. Prema zakonu takvi prekršaji se moraju sankcionirati kaznom od 10 do 30 tisuća kuna - poentirao je Puljak. Osim toga, dodao je, taj dan je cirkulirao i SMS koji je objavljen na nekim internetskim portalima.

- Budući da mediji nisu objavili tko stoji iza toga, jer bi kršili izbornu šutnju, sad kad je prošao prvi krug izbora možemo pokazati da je ispod takve poruke potpisan Vice Mihanović.

Dakle HDZ i Mihanović su svjesno grubo prekršili izbornu šutnju a kazna za takvu vrstu kršenja izborne šutnje od parvne osobe ide i do 500 tisuća kuna. Pozivam gradsko i državno izborno povjerenstvo da sankcioniraju ovakve postupke i to prije izbora da ne bi bilo po onoj narodnoj 'prošla baba s kolačima'. Pozivam također institucije države da otkriju počinitelje tko stoji iza lažnih profila koji su se pojavljivali u vrijeme pred izborima i da ih sankcioniraju da ne ohrabre druge počinitelje - kazao je Puljak koji je već poslao prijavu DIP-u za kršenje izborne šutnje.

Pokazao je sms poruku koju potpisuje Vice Mihanović u kojoj poziva građane na dan izbora.

- HDZ se postavlja iznad institucija ove države. Na izborima HDZovci zivkaju, provjeravaju potpise tko je glasao tko nije, a kad prođete kraj njih i upozorite ih, oni optuže one druge. Tipičan primjer izvrtanja argumenata - smatra Puljak dodavši kako se nada da više neće biti niskih udaraca u kampanji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2023 12:50