StoryEditor
Splitnastavljamo predstavljati dobre ljude, građane grada Splita

Ivan i Zdenka Mirjana svima pomažu

Piše PSD.
26. listopada 2008. - 23:33
Bračni par Uzun  skromni su i povučeni ljudi, koji se ne žele eksponirati u javnosti

Leo Milanović nominirao je susjede, koje, ni uz najbolju volju,
nismo privoljeli na slikavanje / Nikola Vilić / CROPIX
Leo Milanović, 43-godišnji zaštitar u tvrtki “Tigar”, koji živi na adresi Šetalište Ivana Meštrovića 72a, o obitelji Uzun - svojim prvim susjedima s broja 74, govori samo u superlativima.

- Znamo se već više od 30 godina, još dok sam bio dite. Oduvijek smo povezani i stvarno uvijek pomažemo jedni drugima. Imao sam u obitelji teških trenutaka i Ivan i Zdenka Mirjana u tom su razdoblju uvijek bili uz mene i ja to neću zaboraviti. Moram se zahvaliti i svome šefu Damiru Bosniću i cijeloj firmi na pruženoj podršci kad mi je bilo najgore – priča nam Leo.

Ne prođe dan da Leo sa svojim susjedima ne popije kavu, i to onu prvu jutarnju, koja se ne preskače, a kaže i da ima osjećaj da svi zajedno žive u istoj kući, s obzirom na to koliko su povezani.

- Oni su veliki vjernici i njihov je moto “pomozi kome možeš”. Naravno, ima i lijepih trenutaka, hvala Bogu, kad se znamo nasmijati do suza, uz našu internu zafrkanciju. Ponekad je dovoljan samo jedan znakovit pogled i sve smo se razumjeli – nastavlja hvalu na račun Uzuna Leo.

Nažalost, bračni par Uzun nismo uspjeli privoliti da nam ispriča svoju stranu priče o dobrosusjedskim odnosima, jer su, kaže Leo, jako skromni i povučeni ljudi, koji se ne vole na bilo koji način eksponirati u javnosti.

Druženje preko tri desetljeća

U njihovom bogatom 30-godišnjem druženju, naravno, ima i pregršt anegdota.

- Evo, sjetio sam se jedne – zalijevao sam svoj vrt i upalio sam malo jače vrtuljak za vodu. Izašao mi susjed na balkon i govori: Makni ga bliže meni, tebi zaliva beton, a meni vrt suh – kazuje nam Leo.

Nažalost, susjedov vrt je niži od Leovog, pa ta akcija nije bila moguća, ali barem su se dobro nasmijali. Dobrog i poštenog susjeda danas je teško naći, smatra Leo.

- Nekad će ti prije pomoći susjed, nego rođena obitelj. Ljudi se otuđe, krene svatko na svoju stranu, a nisu svjesni da smijehom i molitvom mogu sve riješiti – zaključuje Leo, i dodaje da je njemu u susjedstvu “raj nebeski”.

Ajde, nazovi

Podsjećamo naše čitatelje da svojeg najboljeg susjeda mogu prijaviti na broj telefona 310-307, svakim radnim danom od 12 do 15 sati. Slobodna Dalmacija, Radio Split i TV Dalmacija, svaki će tjedan objaviti po jednu priču o najboljem susjedu, u akciji koju je inicirao Grad Split.

item - id = 26517
related id = 0 -> 18808
related id = 1 -> 18003
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2021 23:58