StoryEditor
Splitočajno stanje u elitnom kvartu

Ispucali asfalt, rupe i grbe 'na metar' od Banovine: konačno kreće sanacija Mihanovićeve 'teška' 1,6 milijuna kuna

12. studenog 2019. - 22:55
Prometnicom iznad Marjanskog tunela voze 'Prometovi' i turistički autobusi

Kad pogledate fotografije Mihanovićeve ulice, ne biste nikada pomislili da se radi o prometnici koja se nalazi na Mejama, kojima se često tepa da su elitni kvart.

No, stanje ove ceste daleko je od elitnog, prije bismo mogli ustvrditi da je ono - očajno. Asfalt koji je popucao na više mjesta i šahtovi koji nisu u ravnini prometnice dovoljan su razlog da se krene u sanaciju Mihanovićeve kojom, što je za ovu temu dodatno važno, voze “Prometovi” autobusi na linijama broj 12 i 21.

Očito su to napokon shvatili i u nedalekoj zgradi gradske uprave, pa su raspisali natječaj za izvanredno održavanje spomenute ulice, a nakon provedenog postupka za najpovoljnijeg ponuditelja je izabrana tvrtka “Cestar” s cijenom od 1,61 milijun kuna.

Spomenimo da su se za taj posao javile još dvije tvrtke - “Point Split” i “Strabag”, čije su ponude ocijenjene valjanima, ali je nakon rangiranja prema zadanim kriterijima od Banovine odlučeno da je upravo “Cestarova” ponuda najkvalitetnija, te je odlučeno da se s tim građevinskim poduzećem sklopi ugovor.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 01:44