StoryEditor
SplitFALI AVIJACIJE

Ispraznile se Purexove police, ali vlasnik poručuje: Nema mjesta panici, imamo zalihe mesa za tri mjeseca, samo da u Slavoniji ne nestane kukuruza

Piše Linda Perić
17. ožujka 2020. - 18:48
Milivoj Dragošević, vlasnik Purexa: Ovo je specifična djelatnost; ne proizvodimo mi cigle da bi mogli uvesti treću smjenu i stalno puniti dućaneAnte Čizmić/HANZA MEDIA

Kakva pomama za mesom vlada posljednjih dana, najbolje se danas vidjelo po opustošenim Purexovim trgovinama - poluprazne police, a na njima tek koji zaleđeni ili trajni proizvod (hrenovke, kobasice, suhomesnato...).
- Šta je ovo, nema ništa friškog mesa - govorili su jučer u čudu kupci.

- Nema, sve pokupovano. Svratite sutra, trebalo bi doć' novo meso- odgovarale su im Purexove zaposlenice.
Trebamo li očekivati nestašicu piletine i puretine, s obzirom na nezapamćenu potražnju koja je vladala prethodnog vikenda, pitamo Milivoja Dragoševića, vlasnika Purexa.

- Nema mjesta panici, imamo zalihe mesa za tri mjeseca, čak i u slučaju ove povećane potražnje za dva i pol puta, a određenim danima čak i tri... Ovo je specifična djelatnost; ne proizvodimo mi cigle da bi mogli uvesti treću smjenu i stalno puniti dućane.

Životinje imaju svoj ciklus uzgoja nakon kojeg mogu ići na klanje, ništa se ne smije požurivati... U svakom slučaju, dva puta tjedno se organizira klanje nakon čega se opskrbljuju dućani. Sutra (srijeda) spremamo dostavu - objašnjava Dragošević.

Do nestašice mesa peradi moglo bi doći jedino ukoliko se dogodi problem s opskrbom.
- Kad iz Slavonije ne bi više mogli dobavljati hranu za životinje; kukuruz i slično, naša bi proizvodnja sigurno patila. To je, međutim, najcrnji scenarij o kojem je bolje ne razmišljati - govori vlasnik Purexa.

Zbog navale na puretinu i pustošenja dućana, prošlog je vikenda, podsjetimo, svoju trgovinu na tržnici Sućidar privremeno zatvorila Perutnina Ptuj.

#PUREX#KORONAVIRUS#SPLIT

Izdvojeno

05. lipanj 2020 12:15