Splitpronašli im i pušku

Inspektori zatvorili obiteljski dilerski biznis u Splitu: ocu i sinu u stanu pronašli veće količine amfetamina i heroina, uhićeni 52-godišnjak je stari znanac policije, surađivao je s poznatim gradskim dilerima...

Piše Katarina Marić Banje
heroin00

Inspektori Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske zatvorili su obiteljski dilerski biznis na splitskim Škrapama.  

Policijski posao završen je privođenjem oca D. K. (52) i sina M. K. (24) iz Splita nakon što su im u stanu našli 777 grama amfetamina, 138 grama heroina, vagu i lovačku pušku s 38 metaka.

Nakon ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu nad obojicom je određen istražni zatvor zbog mogućnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Razlog zadržavanja obojice je što su otprije prijavljivani za zlouporabu opojne droge.

Uhićeni 52 godišnjak stari je znanac inspektora za droge, ovo mu je peto uhićenje zbog istog posla. U dva navrata je uhićen kao partner poznatim splitskim preprodavačima droge, 1991. te 2005. godine, prvi put zbog dilanja kokaina, a drugi put zbog heroina.

Prilikom drugog uhićenja u četveročlanoj skupini je bila i ženska osoba koja je imala zaduženje dostavljati “pizeve” i uzimati novac od kupaca. Prodaju su dogovarali šef skupine i D.K., a teretilo ih se po optužnici USKOK-a.

Zbog prodaje kokaina D.K. je sam prijavljen 2003. te ponovno za dilanje heroina 2014. godine, a prilikom tog uhićenja prije pet godina kod njega je nađeno 58 grama droge u više paketića i vaga. Odslužio je do sada više godina zatvorskih kazni.

Sin M.K. star 24 godine do sada je jednom prijavljen za prodaju marihuane, prije dvije godine.

Za lovačku pušku pronađenu u njihovom stanu podnesen je protiv oca optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog ilegalnog posjedovanja oružja.

Prošle godine na području PU splitsko dalmatinske prijavljeno je 39 osoba za dilanje amfetamina i 36 za preprodaju heroina.

Cijena grama amfetamina, popularno zvanog speed, je od 100 do 200 kuna. Cijena heroina je 400 kuna po gramu, a 100 kuna za “piz” od 0,1 do 0,2 grama mase.
 

#HEROIN#DILERI#SPLIT#AMFETAMINI