StoryEditor
Split‘OVO JE ATAK NA SUD‘

Inspektorat ‘Splitskoj obali‘ zabranio naplatu vezova na Zapadnoj, a oni poručili: ‘Začuđujuću je da sve institucije šute i ne reagiraju osam godina, utvrđeno je da je bolje da vlada nered‘

Piše A.F.
8. listopada 2021. - 17:46

Državni inspektorat donio je danas odluku kojom se gradskoj tvrtki "Splitska obala" zabranjuje pružanje turističkih usluga u nautičkom turizmu i to usluga korištenja veza u moru, odnosno zabranjuje se naplata korištenja bitvi na Zapadnoj obali. 

- Dana 8. listopada 2021.godine u 14 sati završen je inspekcijski nadzor poslovanja društva Splitska obala d.o.o., od strane Državnog inspektorata - Područni ured Split, kojim je utvrđeno da se trgovačkom društvu Splitska obala d.o.o. zabranjuje pružanje turističkih usluga u nautičkom turizmu, i to usluga korištenja veza u moru.

U konkretnom slučaju društvo Splitska obala d.o.o., uredno već osam godina bilježi prihode od iznajmljivanja urbane opreme (bitvi), te plaća stalni i varijabilni dio koncesijske naknade Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu. Navedene prihode Splitska obala i prikazuje kao takve u poslovnim knjigama, poručili su iz "Splitske obale" i dodali:

- Očigledno je nakon osam godina iznenadnom i političkom odlukom gore navedene inspekcije utvrđeno da je bolje da na Zapadnoj obali vlada nered i nezakonje kakvo je vladalo  2013.godine, te da je bolje da se brodovi privezuju bez naknade, nego da se za isto plaća naknada gradskoj tvrtki, a time i Gradu Splitu. 

Doista je začuđujuće da sve institucije šute i ne reagiraju 8 godina, te uredno primaju novac, te u apsurdno kratkom roku donose ove odluke upravo sada, napisali su u priopćenju iz gradske tvrtke.

Istaknuli su da je 29. listopada 2021. zakazano ročište pred Upravnim sudom na ovu tematiku. 

- Ovim se pokušava napraviti direktan pritisak na konačno donošenje odluke, odnosno atak na sud. Razvidno je iz cjelokupne situacije da je politička odluka gašenje društva Splitska obala d.o.o., o čemu se više puta javno govorilo i prozivalo, ukidajući im prihode na ovakav način, te uvođenja i puštanja samovlasti brodova na Zapadnoj obali, za kraj su napisali. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2022 05:22