StoryEditor
SplitNISU ZADOVOLJNI

Inicijativa ‘Naprid Plokite, naprid Siromašna‘ proziva Oparu: Di je igralište ste obećavali u kampanji? Svugdje se nešto radi osim u našem kvartu

20. listopada 2020. - 09:33
Stanovnici Plokita nisu zadovoljniFb Naprid Plokite, Naprid Siromašna

Prije tri i pol godine, tijekom predizborne kampanje, Andro Krstulović Opara, tada u funkciji kandidata za gradonačelnika, obilazio je sa svojim timom splitske kvartove. Jedna od postaja u svibnju 2017. godine bile su i Plokite, gdje se Opara družio s građanima i razgovarao o tekućim problemima koji muče stanovnika tog dijela grada.

Spominjao se tada i sportsko-rekreacijski centar u Vinkovačkoj ulici, a građanska inicijativa "Naprid Plokite, naprid Siromašna" na društvenim mrežama prisjetila se tog trenutka i najave koja još uvijek nije ostvarena.

Nažalost, od centra još uvijek nema ništa, osim ploče "Sportsko-rekreacijski park 'Prvi splitski odred'", a igralište izgleda, blago rečeno, zapušteno i obraslo travom. O tekućim problemima u kotaru Plokite porazgovarali smo s Denisom Pejkovićem, članom Vijeća GK Plokite.

– Gradonačelnik Opara spominjao je u svibnju 2017. godine izgradnju sportsko-rekreacijskog centra, ali od toga još uvijek ništa. Najveći je problem što je ta površina dijelom u gradskom, a dijelom u privatnom vlasništvu. Tamo nema ni sporta ni igre, jedino se u blizini igraju balote. Najbolja je opcija da se taj dio otkupi i izgrade garaže kako bismo napokon dobili više parkirnih mjesta – smatra Pejković.

Pronalazak slobodnog parkirnog mjesta ravan je dobitku na lotu, a Pejković dodaje kako nepropisno parkirani automobili po cesti i nogostupu u dijelu Iločke ulice zadaju probleme i djelatnicima "Čistoće".

image
Kaos u Iločkoj ulici prilikom pražnjenja kontejnera 
Naprid Plokite Naprid Siromašna/facebook

– U ranim jutarnjim satima, kada djelatnici "Čistoće" kupe otpad, često ne mogu prići kontejnerima zbog automobila pa onda njihovi radnici vuku kontejnere i po pedesetak metara, što je apsurdno. Pitam se što ako bude potrebna intervencija vatrogasaca ili Hitne pomoći, kako će tek oni proći. Trebamo li čekati crni scenarij kako bi se stvari promijenile nabolje? – pita se Pejković.

Dodaje kako su u nekim dijelovima kvarta iscrtani vatrogasni prilazi, ali onda su se građani bunili kako su ostali bez parkirnih mjesta, koje je ionako teško pronaći.

Problema ima i oko poznatog Pazarića, oko kojeg se u udarnim satima ne može proći od parkiranih automobila na cesti, a na tom dijelu česte su i prometne nesreće.

– Svugdje se nešto radi osim na Plokitama. Imam osjećaj da su Plokite kao kugina kuća, koju svi zaobilaze, a nije mi jasno zašto. Puno puta slušali smo obećanja od kojih na kraju nije bilo ništa. Siti smo obećanja, želimo da se stvari počnu mijenjati nabolje – za kraj je poručio Pejković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. ožujak 2021 20:43