StoryEditor
Splitosvrt na subotnju akciju

Inicijativa 'Naš Marjan': Nećemo prestati s radom dok god ne odu Grubšić, Koharević i Ljubić. Prepreka smjeni ravnatelja je Kerum, a ništa manje kriv nije ni Opara

Piše PSD
24. ožujka 2019. - 13:39

Građanska inicijativa 'Naš Marjan' osvrnula se na facebooku na subotnju volontersku akciju te poručila da neće prestati s radom dok god ne odu Damir Grubšić, Robert Koharević i Ivan Ljubić. 

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Jučerašnjom radnom akcijom ispunjen je posljednji naš zahtjev iz siječnja kada smo tražili hitan početak radova i sudjelovanje volontera. Jučer smo dokazali da volonteri mogu biti itekako učinkoviti, ali smo dokazali i to da su djelatnici JU, da su htjeli, mogli sami u dvije godine očistiti čitav Marjan. Ali ne, tamo rade ljudi koji su potpuno nekompetentni i koji Marjan ne vole i kojima se treba zahvaliti na njihovim uslugama.

Ako se radovi na Marjanu od sutra nastave tada nam još preostaje samo da se pobrinemo za pošumljavanje o čemu već vodi brigu Povjerenstvo za Marjan.

Trebamo dakle još riješiti problem Javne ustanove.

Ova inicijativa neće prestati s radom dok iz Javne ustanove ne ode sadašnji ravnatelj Damir Grubšić, njegov prethodnik Robert Koharević koji je najodgovorniji za ovakvo stanje na Marjanu i ing. Ivan Ljubić kojem ego nije dopustio da u ovom projektu bude kooperativan nakon što nije prihvaćen njegov plan probijanja vlaka po Marjanu.

Od nove uprave očekujemo da provede restrukturiranje ustanove, digitalizira poslovanje kako sjekači ne bi radili na rampama, uvede radnu etiku i disciplinu u svakodnevno poslovanje i održava Marjan pažnjom dobrog gospodara, a mi ćemo se potruditi da ih nadziru kvalitetni ljudi.

U ovom trenutku prepreka smjeni ravnatelja je Željko Kerum koji ne dopušta smjenu čovjeka koji opstruira proces iza kojeg stoji Povjerenstvo za Marjan i Krizni stožer Grada Splita.

Ništa manje kriv nije Andro Krstulović Opara kojem je važnija koalicija od donošenja hrabrih odluka. Kalkuliranje i trgovanje s Kerumom njegova je svakodnevnica, ali mi u tome ne moramo i ne želimo sudjelovati i gurat ćemo ga koliko god budemo mogli do ruba kako bi morao presjeći.

Da zaključimo sljedeći nam je cilj nova uprava i potpuno novi način rada JU jer ovakvoj ustanovi ne možemo dati na upravljanje najznačajniji gradski resurs.

 

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

16. rujan 2020 09:52