StoryEditorOCM
SplitNA DVA KOTAČA

Imotski mu je cilj, a bolest ga je motivirala: Miljenko s prijateljima dopedalirao do Splita za djecu oboljelu od zloćudnih tumora

Piše Matea Roglić
13. listopada 2020. - 16:14

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban danas je u udruzi "Sanus" dočekao trojicu biciklista supermaratonaca - Tomislava Mrkonjića, Marka Marića i Miljenka Mrkonjića, na njihovu 1500 kilometara dugom humanitarnom "Putu za život" od njemačkog Frankfurta do Imotskog.

Novac prikupljen u ovoj hvalevrijednoj akciji bit će doniran, a pola iznosa namijenjeno je "Sanusu", klubu roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

Miljenko Mrkonjić, 26-godišnji mladić podrijetlom iz Zmijavaca kod Imotskog, rodio se i živi u Njemačkoj. Kao dječak obolio je od raka limfnih čvorova te je s roditeljima krenuo u tešku i neizvjesnu borbu sa zloćudnom bolešću.

Trud se isplatio, a u pomoć su priskočili i prijatelji obitelji, ali i nepoznati ljudi. Deset godina nakon, Miljenko je nadomak ispunjenja svoga životnog zavjeta, pa je tako sa dvojicom prijatelja sjeo na biciklu u Frankfurtu, danas stigao do Splita, a ciljna destinacija je - Imotski.

– Želim i nadam se da ću privući pozornost ljudi, da ih se što više uključi i svojim donacijama pomogne ovu akciju. Bio je dovoljan samo jedan poziv mome Tomislavu i kao prava ljudina kupio je kartu za avion, doletio do Frankfurta, uzeo bicikl i zajedno s Markom trenirao.

Prvih dana prikupili smo više od 6000 eura. Bit će toga još i to nas raduje. Želim biti kamenčić u mozaiku dobrote i pridonijeti tome da barem nekom djetetu i njegovu roditelju pomognem u toj borbi. Jer liječenje te bolesti košta i živaca i novca. Ja sam svoju zloćudnu bolest pobijedio prije ravno 10 godina.

Međutim, meni se u tom periodu dogodilo i dosta toga lijepog jer sam imao sreću i dosta pomoći sa svih strana. Novac koji ćemo zajedno prikupljati ići će udrugama "Sanus" u Hrvatskoj i "Hilfe für krebskranke Kinder" iz Frankfurta.

Te dvije udruge svakodnevno se nesebično bore za bolje sutra i ja sam im jako zahvalan na tome – kazao je Miljenko Mrkonjić.

Vrijedni putnici su došli nadomak cilja, a mi možemo zaključiti kako se upornost isplati i kako se dobar glas daleko čuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 23:18