StoryEditorOCM
Splitkonačno

Imali su najružniji i najmanji poštanski ured u državi. Jedva su dočekali ovu vijest: ‘Preselit će kod trgovine...‘

Piše Split SD
31. svibnja 2023. - 10:07

"Kad bi se birala najružnija poslovnica ‘Hrvatske pošte‘ (HP) u Hrvatskoj, ona u Žrnovnici bi definitivno pobijedila (pod uvjetom da izbor ne bude namješten)", napisala je novinarka Slododne Dalmacije u ožujku 2018. godine.

U prigradskom mjesnom odboru koji ima gotovo 5000 stanovnika, ljudi su bili prisiljeni čekati u redu izvan prostora poštanskog ureda po svim vremenskim uvjetima. Jedini poštanski ured bio je malena soba u prizemlju s manje od 20 kvadrata.

Tako je bilo sve do nedavno. Mario Lolić, predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnice, s ponosom je objavio da će Žrnovnica napokon dobiti novi poštanski ured.

"Hrvatska pošta prihvatila je ponudu Grada Splita za preseljenje u drugi, veći prostor u Žrnovnici, kraj Studenca, na adresi Krešimirova 5. Ugovor će biti potpisan na idućih pet godina", izjavio je Mario koji ističe svoju zahvalnost i sreću što je ušao u ovu priču borbe za svoje mjesto. "Ovom prilikom zahvaljujem Hrvatskoj pošti, a posebno pročelnici za gradsku imovinu Maja Đerek. Vridilo je!" napisao je Mario Lolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:50