StoryEditorOCM
Splitadventska tržnica

Ima li plemenitijeg i ljepšeg čina od ovog? Cijelo Dugopolje skupljalo donacije za pomoć malim pacijentima KBC-a Split

Piše Tanja Šimundić Bendić
29. prosinca 2023. - 17:00

Krenulo je od dječje inicijative, a rezultiralo je sumom od 8200 eura koliko su žitelji Općine Dugopolje prikupili i kroz božićnu donaciju darovali Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Split.

U petak je na susretu načelnika Općine Dugopolje Perice Bosančića i predsjednika Općinskog Vijeća Alena Smodlake s ravnateljem bolnice dr. Julijem Meštrovićem i dr. Arsenom Pavićem, službeno obznanjeno kako su sredstva s dvodnevne adventske tržnice donirana potrebama malih pacijenata. I nije ovo žiteljima Općine Dugopolje prvi put, a kako čujemo neće biti ni zadnji.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Iako je iznos simboličan, bitno je da iza njega stoji cijela naša zajednica, cijelo Dugopolje, od osnovnoškolske djece do udruga, naših mještana. Svi smo se u tom naumu angažirali i s radošću, s velikim srcem punih božićnih želja odlučili sredstva donirati dječjoj kirurgiji.

Inicijativa je potekla od naše djece, senzibilizirane prema vršnjacima koji dane provode na bolničkom liječenju. I s velikom željom da im ova donacija omogući lakši boravak u bolničkoj ustanovi – naveo je načelnik Bosančić.

Rekao je i kako je iznos možda tek simboličan, ali u njegovom temelju leži veliko, duboko dobročinstvo, empatija svih žitelja Općine Dugopolje.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Kao i konkretan iznos koji će se, naveo je dr. Pavić s Klinike za dječju kirurgiju ciljano iskoristiti za prioritetne potrebe rada. A njih uvijek ima, posebice kada se u obzir uzme činjenica da medicina, navodi dr. Pavić, napreduje jako brzo. Ravnatelj Meštrović je zahvalio svim žiteljima Općine Dugopolje, velikima i malima, istaknuvši ljepotu darivanja, ovoga puta usmjerenu na najmlađe sudionike našeg društva.

image

 

 

/Božidar Vukičević/Cropix

- Od djece - djeci, pa ima li plemenitije i ljepše poruke u aktualno nam božićno vrijeme. A s njom i podrške zajednice za za sve naše djelatnike kojima ista ta zajednica na ovakav način pokazuje duboko poštovanje na našem radu – naveo je dr. Meštrović.

I bit će ovakvih akcija i nadalje, potvrdio je čelnik Općinskog vijeća Smodlaka, koji je pozvao i ostale jedinice lokalne samouprave na priključivanje u humanitarnim djelima. Na dobrobit svih nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:45