StoryEditor
Splittoplo oko srca

Ima dobrih ljudi: ‘Ciplićima’ stiže 8000 kuna

Piše PSD.
23. travnja 2012. - 13:16
Humanitarna vikend akcija splitskog “Inner Wheel Kluba” za prikupljanje novca za plivački klub „Cipal“, po svemu sudeći, bila je pun pogodak. Kako zbog originalnosti same akcije, tako i zbog odaziva Splićana.

Naime, kako nam je pojasnila čelnica “Inner Wheela” Đina Rošin, članovi kluba, kao i njihovi brojni prijatelji, ponudili su svoju novu odjeću i obuću na prodaju po izuzetno niskim cijenama. Prostorije Fotokluba Split u Marmontovoj ulici bile su mjesto humanitarne akcije.

- Samo tijekom subote ovaj naš mali sajam posjetilo je oko tisuću Splićana. Prodajemo odjeću i obuću, potpuno novu, iz ormara naših članova i prijatelja. Ima tu svega, od odijela, košulja, torba, šešira, cipela... Evo, jedna je gospođa za svog sina kupila potpuno novo muško odijelo, uz košulju, i to za samo 200 kuna. Ukratko, raspon cijena robe je od 30 do najviše 200 kuna - kaže nam gospođa Rošin, dodajući kako je akcija utržila više od 8 tisuća kuna, što će biti proslijeđeno plivačkom klubu “Cipal”.

Riječ je o splitskom klubu koji okuplja mlade plivače s invaliditetom, u rasponu od 15 do 22 godine, a među najuspješnijima je te vrste u Hrvatskoj.

Ravno 40 osvojenih medalja do sada, što domaćih, što europskih. Zoran Sinovčić, čiji sin pliva u “Ciplu”, kazao je kako akcija članova “Inner Wheela” čini “toplo oko srca i duše”.

- Ovo je nešto što dira u srce, jer su članovi “Inner Wheela” pokazali srce za svakog našeg člana, odnosno našu djecu koja usprkos invaliditetu i invalidskim kolicima plivaju i bave se sportom - kazao je Sinovčić.

                                                                                                                                                    DENIS KRNIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 08:09