StoryEditor
SplitKopernikanski obrat

Igor Stanišić ipak uvrstio izmjene GUP-a u dnevni red sjednice Gradskog vijeća; raspravljat će se i o gradnji novog trgovačkog centra na Trsteniku

Piše Nikolina Lulić
1. travnja 2021. - 17:33

Nakon što je Igor Stanišić, predsjednik Gradskog vijeća sazvao sjednicu za 15. travnja u čijem dnevnom redu nije bilo točaka o izmjenama GUP-a i Prostornog plana Grada Splita, jučer se ipak dogodio obrat.

Naime, Igor Stanišić je naknadno poslao dopunu dnevnog reda zasjedanja lokalnog parlamenta u kojoj su upravo te točke sada - uvrštene.

Osim rasprave o tim važnim dokumentima za razvoj grada, u izmijenjenom prijedlogu dnevnog reda našao se i Prijedlog Odluke o izradi lzmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone poslovne namjene i stanovanja sjeverno od Vukovarske, ali i Prijedlog odluke o preoblikovanju javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Grada Splita u trgovačko društvo.

image
Igor Stanišić
Tom Dubravec/Cropix

Također, vijećnici će raspravljati i o provedenim radnjama u postupku realizacije pojedinačnog zahvata Trstenik - Mertojak zapad, koji se odnosi na gradnju trgovačkog centra Kaufland, kao i o prijedlogu o prodaji nekretnina u svrhu formiranja građevinske parcele za njegovu izgradnju, te otkupa nekretnina na trasi prometnica predmetnog obuhvata

U dopunama dnevnog reda naći će se i prijedlog zaključka o namjeri pokretanja urbanističkog natječaja za područje gradskog projekta Poljud. 

item - id = 1088319
related id = 0 -> 1127867
related id = 1 -> 1127854
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2021 03:04