StoryEditor
SplitNJIMA JE SUPER

Iako većina Splićana ovaj kvart nikako ne smatra elitnim, njegovi stanovnici se s tim definitivno ne slažu; I do sada su rijetko dolazili na Rivu, a s obzirom kako se zabavljaju ovih blagdana još će i rjeđe

Piše PSD
25. prosinca 2019. - 18:57

Iako njihovi kvartovi ne spadaju u elitne splitske četvrti, stanovnici istočnih splitskih kotareva se s time definitivno ne bi složili. Predrasude su gadna stvar. 

- Oni ne idu nigdje s Brda, sve što im treba imaju u svome kvartu: pazarić, dućane, školu, crkvu, veliko igralište i dugogodišnje susjede s kojima održavaju odlične odnose. Tamo svatko svakoga zna i njima dnevni boravak definitivno nije na Rivi, nego u kvartu- sociološka je dijagnoza našeg upućenog sugovornik.

A od kada su počeli organizirati svoju 'Božićnu bajku na Brdima', a to rade posljednjih nekoliko godina, više ne moraju u centar ni po dozu advenstkog šušura.

Udruga ‘Stinice-Brda’ u suradnji s gradskim kotarom Brda ove godine su četvrti put svoje susjede odlučili obradovati za božićne blagdane.

Na križanju Mostarske ulice i Puta Brda postavili su kućicu iz koje se šire divni mirisi. Za Badnjak su podijelili preko 200 porcija bakalara, a večer uoči Badnjaka se naveliko gradelavalo i feštalo. Sve to, uz piće i glazbu koju je za njih birao DJ Zvone.

Stanovnici Brda, ali i njihovih susjeda s Ravnih njiva i Neslanovca imaju samo riječi hvale za ovu inicijativu, a čelnik Udruge Luka Jakšić, te predsjednik vijeća GK Brda Ivan Vukorepa najavljuju da će ovu tradiciju nastaviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 14:30