StoryEditor
Splitjesenski gušti

Iako smo debelo zagazili u studeni, Splićani se i dalje kupaju: 'More je odlično, ali je vani friškasto. Danas zatvaram sezonu!'; Pogledajte i detaljnju prognozu za cijeli ovaj tjedan

Piše R. N.
18. studenog 2019. - 17:02

Iako je temperatura u Splitu danas bila oko 15 stupnjeva, ipak je bilo malo hrabrijih kupača koji su zaplivali u moru. No, bilo je više onih koji su se nakon desetak dana kiše i južine samo lješkarili na ugodnom suncu.

Temperatura mora je pak, prema podacima DHMZ-a, oko 19 stupnjeva.

- U moru je odlično, ali kad izađeš vani nije baš ugodno. Danas sam zatvorio sezonu - rekao nam je jedan 26-godišnji Dalmatinac.

Osim njega smo vidjeli još nekoliko kupača koji su zaplivali, ali nisu se baš zadržali previše u vodi.

Prognoza DHMZ-a za otorak kaže:

- Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Povremene kiše može biti na Jadranu, tijekom dana češće na sjevernom, a navečer na južnom dijelu. Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice moguća magla.

Vjetar na kopnu većinom slab, na istoku povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo, lokalno i s olujnim udarima prema večeri slabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, na Jadranu između 12 i 15. Najviša dnevna od 11 do 16 na kopnu te između 16 i 19 °C na Jadranu - navode naši meterolozi.

Što se pak tiče ostatka tjedna, to možete vidjeti u u sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a.

Uglavnom, izmjenjivati će se kiša, južina i sunčana razdoblja, a temperatura će biti između 9 i 14 stupnjeva Celzijevih, dakle bit će prohladno.

#DHMZ#PROGNOZA# KUPANJE#STUDENI

Izdvojeno