StoryEditor
Splitblago nama i turistima

Iako se mnogi pitaju koji je smisao ovog izuma, fotostupovi mladog HDZ-ovca niču na tri splitske lokacije: iz Banovine objasnili zašto za to 'čudo tehnologije' vrijedi potrošiti 236 tisuća kuna

24. siječnja 2019. - 14:17

Usprkos negativnim reakcijama šire javnosti, kao i u medijima serviranim činjenicama koje jasno upućuju na školski primjer političke protekcije, Grad Split će u ožujku ove godine ipak postaviti tri foto stupa, inovatora Luke Vukovića iz solinske tvrtke Look@, na što će se potrošiti 236 tisuća kuna.

Iako smo još prošlog tjedna uputili upit na ovu temu zaposlenicima Banovine, odgovor nismo dobili, već je ova informacija potvrđena iz odgovora vijećnici stranke Pametno Nataliji Tafra Bazina koja je još u studenom na sjednici Gradskog vijeća postavila ovo pitanje.

U objašnjenju joj je poručeno kako su se na ulaganje u projekt Vukovića, svog stranačkog kolege iz HDZ-a, odlučili jer je u pitanju "infrastruktura turističke namjene koja predstavlja spoj mobilne aplikacije i kamere ugrađene u solarni stup".

Mario iz Runovića svojim je novcem napravio perpetuum mobile. Luka iz Solina vašim je novcem napravio stup koji snima fotografije. Ajde ovako, na blef, pogodite jednu stvar...

- Fotostup omogućuje korisniku da napravi fotografiju samog sebe sa svojim mobitelom, no dodatno omogućuje fotografiju veće grupe ljudi u okviru idealnog kadra fotografije koja ujedno uključuje i prikaz znamenitosti grada na lokaciji.

Stup omogućava korištenje besplatnog bežićnog interneta na lokaciji, te omogućava i edukaciju o lokaciji, kao i informacije o turističkoj ponudi grada.

U pitanju je jedan potpuno novi, originalni, inovativni i zabavni turistički sadržaj usmjeren na slikovne poruke i marketing destinacije baziran na fotografijama i njihovom dijeljenju na društvenim mrežama, a istovremeno predstavlja podršku i promociju start-up proizvoda i mladih poduzetnika - mišljenja su gradski čelnici.

Po informacijama koje su medijima dostavljene prošle godine, sporni stupovi kojima se zamjera i estetika, trebali bi biti smješteni ispred stadiona Poljud, na širem području uvale Matejuška te širem području Vidilice u Park šumi Marjan.

Od 236.250 kuna s PDV-om, koliko će Grad Split platiti za trošak proizvodnje i instalacije ova tri stupa, Splitsko-dalmatinska županija pridružila se iznosom od 80 tisuća kuna.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 07:39