StoryEditorOCM
SplitVAŽNOST PREVENCIJE

Iako se bore za svoja prava, sutra slave svoj dan. Dođite na Rivu i provjerite kako ste, izmjerite tlak, šećer...

Piše Split SD
11. svibnja 2023. - 23:04

Ako želite saznati nešto o zdravlju i provjeriti kako ste, dođite u petak ujutro na splitsku Rivu i družite se s medicinskim sestrama na njihov međunarodni dan.

Patronažne sestre Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije​ u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo SDŽ održat će javno-zdravstvenu akciju pod nazivom "Prevencijom do zdravlja".

Cilj ove akcije je naglasiti važnost očuvanja zdravlja kroz provođenje preventivnih pregleda radi očuvanja zdravlja i prevencije nastanka bolesti.

Ovom prilikom provodit će se besplatno mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi u svrhu prevencije kroničnih nezaraznih bolesti (dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti – hipertenzije…), edukacija građana o pravilnoj prehrani i preporučenoj fizičkoj aktivnosti, edukacija o važnosti provođenja nacionalnih preventivnih programa za rano otkrivanje malignih bolesti, određivanje indeksa tjelesne mase i promicanje važnosti prevencije kroničnih nezaraznih bolesti, kao i redovitih zdravstvenih pregleda radi očuvanja zdravlja.

Akcija će se održati na središnjem dijelu splitske Rive (ispred banke), u petak od 9 do 11 sati, te u još devet gradova u našoj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:08