Da je petak dan za post, dokazala je jutarnja vreva na Peškariji. Pravi mali mravinjak građana došao je kako bi osigurao najkvalitetniji riblji obrok za sebe i svoju obitelj. Komarča, lokarda, sipa, samo su neki od specijaliteta koji će se naći danas na stolu stanovnika grada pod Marjanom.
StoryEditorOCM
SplitPost petkom
Iako je gnjila južina, jutros ne manjka ljudi na Peškariji. A i ponuda je dobra, ribe ima i sva je friška, stignete još ‘uloviti‘ štagod za ručak
22. siječnja 2021. - 11:02
Duje Klarić/Cropix
- Ribe ima i sva je friška. Jedino nema plave ribe jer lovostaj je do sredine veljače – kako bi se zaštitila ta sorta i kako bi narasla – tako da srdelu i skušu nećete naći. Ma da i nije lovostaj bio, spomenute ribe ne bi bilo jer je južina, treba nan bonaca i mrak kako bi ribari mogli svitlit. Druge ribe ima, šta se kaže od 20 do 220. Gavun je 20 kuna, a šampjer i škampe su 220 kuna. Od drugih riba ima gira i ona je zamjena za srdelu. Uvik su govorili kako je srdela ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?