StoryEditorOCM
SplitPost petkom

Iako je gnjila južina, jutros ne manjka ljudi na Peškariji. A i ponuda je dobra, ribe ima i sva je friška, stignete još ‘uloviti‘ štagod za ručak

Piše Matea Roglić
22. siječnja 2021. - 11:02

Da je petak dan za post, dokazala je jutarnja vreva na Peškariji. Pravi mali mravinjak građana došao je kako bi osigurao najkvalitetniji riblji obrok za sebe i svoju obitelj. Komarča, lokarda, sipa, samo su neki od specijaliteta koji će se naći danas na stolu stanovnika grada pod Marjanom.

- Ribe ima i sva je friška. Jedino nema plave ribe jer lovostaj je do sredine veljače – kako bi se zaštitila ta sorta i kako bi narasla – tako da srdelu i skušu nećete naći. Ma da i nije lovostaj bio, spomenute ribe ne bi bilo jer je južina, treba nan bonaca i mrak kako bi ribari mogli svitlit. Druge ribe ima, šta se kaže od 20 do 220. Gavun je 20 kuna, a šampjer i škampe su 220 kuna. Od drugih riba ima gira i ona je zamjena za srdelu. Uvik su govorili kako je srdela ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:44