StoryEditor
SplitSPLIT PARKING

I to je je moguće u Splitu: sanacija garaže na Blatinama završena u roku i objekt impresivno izgleda! Marko Bartulić: Ovo je plod odlične suradnje

Piše PSD
26. veljače 2021. - 09:56
Završena je sanacija garaže u Šimićevoj ulici na BlatinamaSplit Parking

Sanacija garaže u Šimićevoj ulici u kotaru Blatine-Škrape je završena u predviđenim rokovima te se od danas svi preostali korisnici mogu vratiti  u garažu, nakon što su gornje dvije etaže već ranije puštene u rad. Oko 500 korisnika sada na raspolaganju ima u potpunosti renoviranu garažu sigurnu za korištenje.

Iz "Split parkinga" obavještavaju kako će privremeni parking koji je bio organiziran za vrijeme trajanja radova na prostoru sportskog centra, između garaže i toplane, biti uređen i vraćen u prvobitno stanje te od ponedjeljka, 1. ožujka, neće više biti dostupan za parkiranje.

Na zahtjev Gradskog kotara Blatine – Škrape još neko vrijeme vrijedit će postojeća regulacija prometa koja je bila na snazi za vrijeme trajanja sanacije, odnosno dijelom Šimićeve ulice nastavit će se voziti jednosmjerno.

Iz komunalne tvrtke Split parking, koja je bila investitor projekta, istaknuli su kako je sanacija nekog objekta u pravilu uvijek zahtjevnija od izgradnje novog, a da je garaži Šimićeva došlo krajnje vrijeme za sanaciju jer se došlo do granica uporabljivosti. Sanacijom se primarno htjelo osigurati ispravnu funkcionalnost garaže i produžiti njen životni vijek.

image
Stanje garaže prije sanacije
Split Parking

- Unatoč zahtjevnom projektu, svi su radovi završeni u predviđenom roku od šest mjeseci i ovim putem želim zahvaliti izvođaču radova na obavljenom poslu, projektantima, stručnom nadzoru, kolegama iz tvrtke koji su vodili projekt, vodstvu kotara koji su uvijek bili dostupni, ali i svim stanarima kotara na njihovom razumijevanju za vrijeme radova.

Sanacija same konstrukcije i osiguravanje njene stabilnosti bilo je najvažnije, ali garažu smo i vizualno uredili, a sada se uz obnovljenu fasadu objekt puno bolje uklapa u okoliš. Osim izgradnje novih parkirnih mjesta u gradu, potrebno je voditi računa i o onim postojećima i zato smo se odlučili na ovu sanaciju, a prije nekoliko dana započela je i sanacija garaže Pujanke 1, rekao je Marko Bartulić, direktor "Split parkinga".

image
Završena je sanacija garaže u Šimićevoj ulici na Blatinama
Split Parking

Garaža u Šimićevoj ulici izgrađena je prije 34 godine i zahtijevala je opsežne radove, najviše one koje običnom promatraču nisu vidljive. Radovi su se odvijali u dvije faze, a izvođač je bila zajednica ponuditelja koju čine "Poduzeće za ceste" i "Madex", obje tvrtke iz Slavonskog Broda. Istaknuli su kako je projekt sanacije garaže Šimićeva, prije svega, bio zahtjevan jer je konstrukcija tijekom svog tog vremena znatno stradala najviše zbog neriješene odvodnje i curenja po cijeloj konstrukciji.

- Sama činjenica da je, između ostalog, s krovne plohe uklonjeno blizu 700 kubika betona, da je hidrodemolirano preko 700 metara kvadratnih betonskih površina na svim konstruktivnim elementima (nosive grede, nosači itd.), izvedeno preko 3 000 metara kvadratnih hidroizolacije, govori o zahtjevnosti projekta. Većina materijala koja se postavljala su specijalni materijali koji zahtijevaju posebne vremenske uvjete tako da je i s te strane bio izazov sve stići na vrijeme s obzirom da su studeni i prosinac imali veliku količinu oborina. No, uz dobru suradnju svih sudionika, investitora koji kvalitetno upravlja projektom, projektanata i nadzora koji su vrlo brzo rješavali sva otvorena pitanja, do stanara, sve je dovršeno na vrijeme, rekao je Igor Sokolović, predstavnik izvođača iz tvrtke "Madex".

image
Završena je sanacija garaže u Šimićevoj ulici na Blatinama
Split Parking

Izvedeni su radovi koji su bili nužni za popravak konstrukcije i njeno dovođenje u tehnički ispravno stanje, tako je uklonjen oštećeni beton i armatura te su postavljeni novi. Na krovu je uklonjen gornji sloj nadsloja betona, sanirane su pukotine te je postavljena hidroizolacija na koju je izvedena nova armirano-betonska ploča.

Izvedena je i nova gromobranska instalacija, oborinska odvodnja, cijevi hidrantskog voda su dobile novu izolaciju, ograda je obrušena, premazana protiv korozije i obojana te garaža ima novu fasadu.

Kako bi sanaciju konstrukcije pratilo i vizualno uređenje, obrušeni su podovi i obojani epoksidnim premazom. Postavljena je horizontalna i vertikalna signalizacija te su označene i pješačke komunikacije.

Kako je najavljeno i prije početka radova, od 1. ožujka nastavit će se naplata korisnicima garaže prema istim uvjetima i cijenama koje su bile i prije. Svi stanari i korisnici garaže i dalje se mogu sa svim pitanjima i potrebnim informacijama vezano za ovu temu javiti na e-mail: sanacija.garaza@splitparking.hr ili na broj telefona 021/644 711 (radnim danom od 08:30-14:30).

image
Završena je sanacija garaže u Šimićevoj ulici na Blatinama
Split Parking
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2021 05:41