StoryEditorOCM
Splithumanost na djelu

I ove godine nebo iznad zapadne obale preplavili baloni

24. rujna 2016. - 23:45
baloni_bonaci2-240916

I ove godine nebo iznad zapadne obale preplavili su baloni koje su tisuće malih Splićana pustile za dobrobit Centra "Juraj Bonaći". Podsjetimo, prošli put poletjelo je u zrak 1000 balona prijateljstva. No, organizatori su zaključili da ih je bilo premalo, jer je interes bio velik, pa je ove godine na šest punktova 2000 balona čekalo da ih se preuzme uz simboličnu naknadu i tako pomogne u nabavi namještaja i didaktične opreme za Centar.

Dogodine bi cijela zapadna obala mogla biti puna balona, očekuje Ksenija Mrković, predsjednica Lions Cluba Diocletian.

– Prošle godine su plakala djeca koja nisu dobila balone, zato smo ove godine išli sa dvostruko većim brojem. Ali, koliki je interes, iduće godine će vjerojatno trebati pet tisuća balona. Skupljamo na ovaj način pomoć za devet štićenika Centra "Juraj Bonaći" sa najtežim problemima. Dosad su bili u neadekvantom prostoru, a sad se uređuje jedan prostor koji se zove "okruglica" jer je kružnog oblika. – kazala nam je predsjednica ovih Lionsa, koji su se priključili inicijativi tri mala poduzetnika, tvrtkama Karla, F grupa i Optika Anda.
 
Predstavnica organizatora Laura Visković kaže pak da je u zrak poletilo 2500 balona. Naime, organizatori su osigurali više balona nego što je najavljeno, za svaki slučaj.

- Sakupljeni iznos od akcije "2000 balona prijateljstva" je oko 21 tisuću kuna. Lani je bilo koju kunu preko 14 tisuća – sa zadovoljstvom nam je javila Viskovićeva kad se prebrojao utržak.  

Osim balona zainteresirani su mogli kupiti 200 šalica oslikanih anđelom s balonom. Njih su za ovu prigodu izradili korisnici Centra. Oni su se pobrinuli i za glazbeni program se sastojao od tri točke. Prvu je izvela Marijana Škobalj koja je pjevala uz pratnju na gitari svoje mentorice Tihane Biloš. Drugi je bio glazbeno scenski nastup korisnika uz pjesmu Luke Nižetića "Zapleši sa mnom". A treći je nastupio Đorđi Baras s pjesmom Petra Graše "Ljubav sve pozlati". Voditelji programa i animatori bili su kao i lani Edita Lučić Jelić i Joško Bonači.

Podovi i zidovi "okruglice" u Jurju Bonačiju već su uređeni, veli ravnateljica Centra Snježana Čotić.

- Zahvaljujem ovom prilikom IV gardijskoj brigadi koji svaki dan dobrovoljno pomažu, a mnogobrojne splitske tvrtke su nam dale sredstva. Ova akcija "2000 balona" će omogućiti da se nabavi didaktički materijal koji će pomoći stručnjacima da se mogu što bolje posvetiti našim korisnicima. Nadam se da će već u utorak korisnici ući u prostor sa svojim "tetama" i započeti ugodno živjeti u tom prostoru. - najavljuje ravnateljica "Jurja Bonačija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. ožujak 2023 23:40