StoryEditor
SplitODUZETO DJETINJSTVO

I ministar Medved podržava Kopiličane - zamolio je ‘HŽ Infrastrukturu‘ da uredi zapušteni sportski teren koji koriste i branitelji i njihova djeca

Piše Matea Roglić
28. listopada 2020. - 11:51
Vladimir Dugandžić/Cropix

Već sustavno dvije godine pišemo i prozivamo sve odgovorne oko slučaja našeg zapuštenog malonogometnog/košarkaškog igrališta u Kopilici od kojeg svi odgovorni za stanje u kojem se nalazi okreću glavu – tvrde članovi udruge "Kopilica Split" (KoSt).

Udruga je danas dobila dopis od Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda koji su već dostavili zamolbu tvrtki "HŽ Infrastruktura" za uređenjem zapuštenog sportskog terena koji se nalazi uz željezničke zgrade u Kopilici.

– Djeci je oduzeto djetinjstvo zbog nebrige i nemara o igralištu, te zbog nereagiranja Grada.

Zauzvrat nikad nisu dali ništa, a sve godine plaćamo komunalnu naknadu, te Dječjem nogometnom klubu "Talent", bivšem koncesionaru igrališta koji je prostor ostavio u nikakvom stanju nakon što im je ugovor prekinut od strane HŽ-a – ističu iz "Kopilice Split".

image
Paun Paunović/Cropix

Stanovnici tog kvarta kažu kako u Kopilici živi veliki broj hrvatskih branitelja koji imaju djecu, neki danas već i unuke. Na zjogu se druže i okupljaju, igraju na balote, ali dolaze i veterani Domovinskog rata iz drugih kvartova koji znaju dovesti djecu.

– Sva ta djeca se nemaju gdje zabavljati, igralište je u katastrofalnom stanju. Zbog interesa mališana smo stupili u kontakt s Hrvojem Pupićem, predsjednikom Udruge veteana Četvrte gardijske brigade te predstavnikom županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Neizmjerno smo mu zahvalni na pomoći što su slučaj Kopilice i zapuštenog igrališta izložili pred Ministarstvom branitelja i osobno ministru Medvedu. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da slučaj zapuštenog igrališta dođe do pravih adresa – zaključuju u udruzi. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2021 12:35