StoryEditorOCM
SplitDOBRA SURADNJA

I Marjan svoj Advent ima: svakog petka može se besplatno obići crkvica Svetog Jere i pustinjački stan. Ove godine električni mini bus vozi češće, evo kako se prijaviti...

Piše M.Bu.
30. studenog 2022. - 17:41

Radosno doba godine postat će u našem gradu još radosnije, jer se već drugu godinu za redom, svakog petka tijekom Adventa organiziran posjet Šantinim stinama, a uz to je i otvorena crkvica svetog Jere i ermitaže.

Rezultat je to suradnje Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan i Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika s Bratovštinom svetog Križa.

image
Duje Klarić/Cropix

Novost ove godine je proširen raspored vožnji e-busa Park-šume Marjan s dvije dodatne vožnje subotom, kako bi građani vikendom lakše mogli obići Marjan, posjetiti Zoološki vrt ili doći na vrh Telegrin.

Polazno stajalište električnog autobusa PŠ Marjan nalazi se kod Centra za posjetitelje Park-šume Marjan, na adresi Trumbićeva obala 18, a e-bus vozi na uobičajenoj dionici.

image
PŠ Marjan

Vožnje e-busom PŠM i stručno vodstvo za građane su potpuno besplatni. Posjet crkvici i pustinjačkom stanu planiran je u vremenu od podne do 14 sati, od ovog petka, 2. prosinca, a zatim i 09. i 16. prosinca. Predviđeno trajanje posjeta je 90 minuta.

Mini e-bus polazi posebno za ove prilike iznad Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u 12 sati (Gunjačina 1).

Obzirom na kapacitet vozila svi se zainteresirane mole da prijave izvrše putem e-maila: sluzba.pie@marjan-parksuma.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. siječanj 2023 04:24