StoryEditor
SplitZANEMARIV INTERES

I dok broj zaraženih od korone iz dana u dan raste, cjepljenje malo koga zanima. Dobili smo podatke o odazivu naših sugrađana u posljednja tri mjeseca, njihov broj je simboličan!

Piše Ivica Marković
20. srpnja 2022. - 16:16

Kad je u pitanju cijepljenje prvom dozom cjepiva protiv COVID-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ruše se negativni rekordi u cijepljenju.

Tako su se od 15. lipnja ove godine do 19. srpnja (utorak) na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije prvom dozom cjepiva protiv COVID-a ukupno cijepile 224 osobe (osobe s prebivalištem u Županiji i bez prebivališta te stranci). To znači da se u 25 radnih dana u prosjeku dnevno cijepilo nešto manje od devet osoba. Zanemarivo.

No još je "zanemariviji" broj stanovnika naše Županije koji su se u istom razdoblju cijepili prvom dozom cjepiva.

Od 15. lipnja do 19. srpnja prvom se dozom cijepilo 76 osoba s prebivalištem u SDŽ, što znači da ih se u 25 radnih dana dnevno cijepilo u prosjeku troje, odnosno 2,9.

Kad je u pitanju ukupan broj cijepljenih (osobe s prebivalištem u SDŽ i bez prebivališta te stranci) od 15. lipnja do 19. srpnja, dakle broj cijepljenih prvom, drugom i trećom (booster) dozom, on je nešto veći – 717. Prvom se dozom cijepilo 148 osoba, drugom 81, a trećom (booster) dozom njih 488.

Od osoba s prebivalištem u SDŽ, prvom se dozom u razdoblju od 15. lipnja do 19. srpnja cijepilo 76 osoba, drugom dozom 66, a trećom (booster) dozom njih 423.

Istodobno broj novozaraženih raste iz dana u dan, postotak pozitivnih u ukupnom broju testiranih često je oko 50 posto, a i KBC Split se polako puni oboljelima od COVID-a. Na svu sreću, omikron nije toliko smrtonosan kao sojevi koronavirusa prije njega.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2022 15:53