StoryEditorOCM
SplitVandali u akciji

Huligani posljednjih dana masovno razbijaju Splićanima stakla na vozilima. Pojedine lokacije posebno su im na meti

Piše Božidar Lončar
15. studenog 2023. - 17:27

Na Sućidru ćete dva puta promisliti gdje se parkirati sudeći po objavi na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode". Uz fotografiju oštećenog stražnjeg stakla automobila, Splićanin je napisao kako je to "peto vozilo na Sućidru koje je nepoznati majstor oštetio na ovakav način. Stanari traže pomoć u otkrivanju počinitelja". Vozila su bila parkirana u Vukovarskoj i u Krležinoj ulici, kažu nam.

Objava je pokrenula i druge građane da se jave s fotografijama i svjedočanstvima. Splićanin s kojim smo stupili u kontakt na Facebooku poslao nam je fotografiju oštećenog vjetrobranskog stakla na Renaultu kod Kampusa. Dogodilo se to, prema njegovim riječima, prije nekoliko dana:

– Ovo je bilo na sjevernom parkingu kod Studentskog doma "Dr. Franjo Tuđman" prije par dana. Policija je izašla i obavila očevid.

image
Fotografije: Anonimno/ Facebook grupa: "Prometne zgode i nezgode"

Ista osoba rekla nam je kako ovo nije prvi slučaj zabilježen na istom parkiralištu. Poslao nam je fotografiju za koju nam tvrdi da je snimljena u rujnu.

Ni na susjednim Plokitama nije mirnije ako je vjerovati onome što nam je rekla Splićanka s kojom smo stupili u kontakt. Prije desetak dana prolazila je pokraj automobila oštećenih stakala usred bijela dana, rekla nam je:

– Sličnog "uređenog" nedavno sam vidjela 200 metara niže na Plokitama dok sam šetala psa. Vidjela sam šajbu i oba retrovizora potpuno odvaljena na automobilu parkiranom kraj vrtića.

Na izgrebano vozilo požalio nam se i Splićanin iz Tršćanske ulice.

– Parkirao sam ga na parkingu gdje nikome nije smetao, nakon par dana bio je cijeli isfrižan – kazao nam je.

Najvjerojatnije je riječ o obijesnim vandalima. Iz policije još čekamo odgovor na upit o broju prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 10:49