StoryEditorOCM
Splitaloha

Htjeli biste da vam dijete trenira fokus i pamćenje? U Split stižu besplatne radionice mentalne aritmetike

Piše split sd
25. siječnja 2023. - 21:33

U Splitu će se djeca i njihovi roditelji na besplatnim radionicama moći upoznati s osnovama mentalne aritmetike ALOHA; trening za mozak koji djeci omogućuje da budu bolja u računanju, ali koji razvija i koncentraciju te pamćenje.

„ALOHA je program zasnovan na abakusu koji potiče razvoj mozga na način da stimulira obje njegove polutke i pridonosi njihovu ožičavanju te povećanju dugoročne i kratkoročne memorije. Vježbe su djeci zabavne, a uspješno rješavanje zadataka potiče ih da idu naprijed. Dobro baratanje matematikom izvrsna im je polazišna točka za mnoge predmete te područja ljudskog djelovanja“, kazala je stručnjakinja za neuroedukaciju dr. sc. Branka Novosel, osnivačica Otvorenog učilišta Littera koja je Alohu donijela u Hrvatsku.

image
aloha radionica
image
aloha radionica

Budući da je kod djece uz kognitivnu inteligenciju (IQ) nužno razvijati i onu emocionalnu (EQ), djeca će se upoznati i s mindfulnessom, treningom svjesne pažnje. Njime se jačaju samodisciplina, ustrajnost i fokus, a smanjuje razina stresa. To djeci pomažu u nošenju s izazovima u svakodnevici, posebice onima u digitalnom okruženju.

Besplatne radionice Alohe u Splitu održavat će se u Autoškoli AMK u petak 27. siječnja, subotu 11. veljače i srijedu 22. veljače. Počinjat će u 17.30, odnosno u 18 sati.

Radionice su namijenjene djeci u dobi od 4 do 13 godina te njihovim roditeljima. Na besplatnu radionicu djecu je moguće prijaviti putem poveznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 06:28