StoryEditor

HSU-ovac Kriletić prijetio novinaru Kovačiću: "Ne dolazi na Vijeće, tražit ću da te se makne!"

Piše PSD.
13. veljače 2009. - 13:20

"Kako možeš, Kovačiću, onako pisati, koji su ti ono tekstovi? Šta misliš, ti i tvoj urednik?" – doslovce su citirane riječi Ante Kriletića, predsjednika splitskog Gradskog vijeća, upućene novinaru Slobodne Dalmacije Leu Kovačiću jutros u zgradi gradske uprave.

Od našeg novinara koji duže vrijeme prati događanja u Banovini Kriletić je zatražio da "više ne dolazi na sjednice koje on vodi", a nakon što je ovaj to odbio uputio mu je i prijetnju:

"Onda ću to riješiti na višim instancama, razgovarat ću da te se makne!"

Ante Kriletić nezavisni je vijećnik koji je spletom okolnosti nedavno postao šefom splitskog parlamenta: na izbore je izašao s SDP-om, potom je prešao na stranu HDZ-a i Liste Veloga Mista (uz mjesto u nekoliko unosnih nadzornih odbora), a kod nedavnog raspada gradske vlasti imao je presudan glas i izabrao HDZ.

On i njegov kolega Miljenko Boban zbog toga su isključeni iz Hrvatske stranke umirovljenika, a iz Zagreba su ih optužili da "ne rade u interesu HSU-a i njihovih birača".

Novinar Leo Kovačić upravo je o tome pisao u proteklih nekoliko mjeseci, kao i o činjenici da predsjednik već mjesecima odbija sazvati sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o problemu azbesta na Karepovcu i svakodnevnim prosvjedima carinika i lučkih radnika

Od samog Kriletića svaki put zatražena je izjava ili reakcija, kako nalažu pravila novinarskog posla. Koji put bi nešto kazao, koji put odbio, a ponekad bi ga se uzaludno tražilo jer na svome radnom mjestu i nije tako često viđen. U Banovini, naime, sasvim sigurno provodi manje vremena od njemu nepoželjnog Lea Kovačića.

D.P.

item - id = 40354
related id = 0 -> 1095266
related id = 1 -> 1091445
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 23:20