StoryEditorOCM
SplitZLATNI ASFALT

Hotelijerima dvaput jeftiniji parking nego građanima!?

Piše PSD.
28. kolovoza 2014. - 00:36

Gradonačelnik Ivo Baldasar potpisao je Zaključak o određivanju povlaštene naknade za rezervacije parkirališnih mjesta u središnjem dijelu Splita za rad hotela i to, kako se navodi, uvažavajući ukupni društveni značaj i uvjete rada tih turističkih objekata.

Tako će u prvoj parkirališnoj zoni hoteli plaćati povlaštenu mjesečnu naknadu za rezervirano parkirališno mjesto na javnim prometnim površinama u iznosu od 800 kuna po mjestu, te po 400 kuna za poziciju u drugoj zoni.
No, tržišne cijene bitno su veće. Tako se na “Prometovoj” službenoj internetskoj stranici navodi kako naknada za uporabu rezerviranih mjesta na uličnim i izvanuličnim parkiralištima iznosi čak 2000 kuna mjesečno za jedno mjesto u prvoj zoni, te 1000 kuna za drugu zonu.

Inače, cijena mjesta na izvanuličnim parkiralištima u prvoj zoni koja pokriva središte grada - Rivu, Svačićevu, Vukovarsku i Zrinsko-frankopansku - stoji od sedam do 10 kuna po satu, a na uličnim parkinzima u toj zoni je pet kuna po satu (od 6.30 do 21.30 sati).

To su mjesta u ulicama Bana Jelačića, Katalinića prilazu na Bačvicama, Matejuški, Svačićevoj, kod Svetog Frane, te na Trumbićevoj obali, u Zagrebačkoj i Zoranićevoj.

U drugoj zoni cijena na izvanuličnim parkiralištima (Kragićeva poljana na vrhu Plinarske) stoji šest kuna po satu, dok se na uličnima naplaćuje od 7 do 19 sati i stoji četiri kune po satu.

U tu zonu pripadaju parkirališta u Ulici Domovinskog rata kod zgrade Županije, u Goričkoj, Gundulićevoj, Mikačićevoj, kod kolodvora u Sukoišanskoj, u Starčevićevoj, kod knjižnice u Tolstojevoj, u ostatku Tolstojeve, te na Trumbićevoj obali.

Korištenje tih rezerviranih parkirališnih mjesta za hotele, po zahtjevu, mora se regulirati ugovorom, koji u ime Grada zaključuje pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo. Ukratko, obični će smrtnici, nakon ovoga, još teže naći parkirališno mjesto u gradu, čak i ono koje moraju platiti.

D. BARBARIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 04:26