StoryEditor
Splitteška sudbina

Hotel ‘Marjan‘ je prodan, radnici su opet zaboravljeni, no ne odustaju od borbe za svoje plaće: Osjećamo se totalno beznačajnima u ovoj državi

Piše Tanja Gattin
2. svibnja 2020. - 20:44
Ante LedenkoDuje Klarić/HANZA MEDIA

- Jesu li nas ponovno zaboravili - pita se 70-ak bivših radnika hotelijerske tvrtke “Adriatic”, koji već godinama čekaju na svoje plaće.

Nakon zadnje Skupštine vjerovnika govorilo se da će svoje zaostale “bušte” i ostala primanja dobiti od iznosa koji čini pet posto kupovnine za hotel “Marjan”, koliko se odvaja za troškove stečajnog postupka.

No, iako je kazivano da će se tako naći novac za tu najranjiviju skupinu vjerovnika, nakon što je hotel na Zapadnoj obali prodan, stvari se, čini se, više ne razvijaju u tom smjeru.

– Osjećamo se totalno beznačajnima u ovoj državi. Uz pomoć glasova neformalne “Kerum grupe” s mjesta stečajnog upravitelja maknut je Zoran Miletić, koji je jedini htio pratiti trag 60 milijuna eura za koje sumnjamo da su izvučeni iz hotela. Njegovim odlaskom sve je zaustavljeno – potužio se Ante Ledenko, bivši radnik “Adriatica”.

Dok bivši zaposlenici još uvijek čekaju svoj novac, od prodaje “Marjanova” aneksa podmireno je 50 milijuna kuna “teško” potraživanje nastalo temeljem kredita koji je banka dala tvrtki “Sapor”, a ne “Adriaticu”.

Da je taj novac išao za obnovu hotela, postoji samo riječ Igora Sapunara, vlasnika “Sapora” i nećaka Željka Keruma, jer stečajni upravitelj Miletić u postupku koji se vodi nad “Saporom”, od Sapunara nije uspio dobiti dokumentaciju koja bi to potvrdila.

– Zbog sumnjivih hipoteka, novac koji je trebao pripasti pravim vjerovnicima, otišao je velikim igračima s upitnim potraživanjima. Tako ima puno falših računa za radove koji nisu izvedeni na hotelu “Marjan” – ogorčeno će Ledenko.

#SPLIT#HOTEL MARJAN# ANTE LEDENKO

Izdvojeno

19. svibanj 2020 18:31