StoryEditor
SplitMURAL NA BILICAMA

HOS-ov grb ‘zaliven‘ crvenom bojom, oglasio se splitski HSP: To je pomno planiramo, tražimo da se zakonski zaštite simboli Domovinskog rata

Piše PSD
17. rujna 2020. - 09:18
Mural na BilicamaHSP

Jučer je na ulazu u Split, na predjelu Bilice, netko crvenom bojom 'zalio' HOS-ov grb. Stigla nam je reakcija Marija Popovića iz splitskog HSP-a.

- Svjedočili još jednom planiranom vandalskom činu u kojem je oskvrnjen jedan od simbola Domovinskog rata i stvaranja Hrvatske države. Crvenom bojom (koja asocira na zločinačku zvijezdu petokraku) poliven je grb HOS-a pod kojim je poginulo više od 700 časnih branitelja kako bismo danas imali svoju državu, nažalost ne onakvu kakva bi trebala biti - piše Popović, te smatra da se "po pitanju ovakvih tema ništa se ne događa slučajno već pomno planirano jer postoje oni koji se još uvijek nisu pomirili s činjenicom da je u obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu stvorena Republika Hrvatska".

Citira i Kazneni zakon: "Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.“

- Hrvatska stranka prava smatra da je kazneni zakon potrebno nadopuniti na način da se u odredbu navedenog članka uvrsti i dio koji se odnosi na izvrgavanje ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju svih simbola Republike Hrvatske, a to su zasigurno grbovi ratnih postrojbi iz Domovinskog rata,  u ovom slučaju konkretno HOS-a.

Još jednom velike zahvale Torcidi Bilice na muralima s grbovima Četvrte gardijske brigade, Hajduka i HOS-a te im i ovim putem pružamo potpunu podršku - poručuje.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. rujan 2020 10:29