StoryEditor
SplitUNIST

Hoće li splitski fakulteti zatvoriti zbog korone? Rektor Ljutić: Poslušat ćemo što kažu epidemiolozi, studirati se može i bez dolaska u predavaonicu

13. ožujka 2020. - 10:36
Split,260219. Sveucilisna knjiznica. Na fotografiji: Dragan Ljutic,rektor Sveucilista u Splitu u vijecnici senata sveucilista.Bozidar Vukicevic/Cropix

Trebamo slušati što nam kažu epidemiolozi i Vladin Krizni stožer Ministarstva zdravstva na čelu sa ministrom Vilijem Berošem. Kad oni donesu odluku da se zbog zaštite od koronavirusa zatvaraju škole, tada i mi znamo što nam je činiti s nastavom na fakultetima. Doduše, važno je naglasiti da fakultet nije škola i da je studiranje drukčije od učenja u školama pa ne bi trebao biti problem organizirati se i bez dolaska u predavaonice. 

Govori nam tako prof.dr. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu (UNIST), te ističe da sveučilišni profesori, dođe li do zatvaranja fakulteta, mogu biti u kontaktu sa studentima preko Skypea, maila i društvenih mreža.

- Nema panike, samo treba slušati epidemiologe i infektologe, oni su se cijeli život obrazovali za ovakve situacije - ističe rektor, napominjući kako je UNIST još prije desetak dana formirao svoje Krizno povjerenstvo za praćenje koronavirusa, na čijem je čelu prorektorica Đurđica Miletić, ujedno i članica Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

I drugi fakulteti i ostale sastavnice Sveučilišta u Splitu osnivaju svoja Povjerenstva za praćenje koronavirusa, a na čelu onoga na Medicinskom fakultetu jest izv. prof. dr. sc. Boris Lukšić, šef Infektologije u KBC-u Split.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. srpanj 2021 17:56