StoryEditorOCM
SplitŠto je novog?

Hoće li se ugostiteljski moduli vratiti na Žnjan, hoće li plaža ostati otvorena za kupače?

Piše Split SD
13. ožujka 2023. - 22:07

Ponedjeljak ko ponedjeljak. Svi hvataju zalet za novi tjedan.

Stižu pozivi sa svih strana.

Tako je prvo stigao poziv splitskog HDZ-a za medijsku konferenciju koja bi se trebala održati u utorak u 10 sati na Žnjanu. Sat vremena poslije u redakciju stiže novi poziv, ovoga puta iz Banovine, poziv na, pogađate, konferenciju za medije, koja će se također održati na Žnjanu, samo početkom u 8:30 sati. Gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević trebali bi izvijestiti javnost o statusu i aktivnostima gradskog projekta uređenja žnjanskog platoa.

Nije trebalo dugo čekati na komentar.

image

Tomislav Šuta i Ivica Puljak

Cropix/

- Gradonačelnik Puljak je za sutra najavio konferenciju za medije, a cijeli dan se u javnom prostoru nagađa o njezinoj točnoj temi. Već se pretpostavlja kako se Žnjan planira otvoriti za kupače, a čak i kako će se ugostiteljski moduli vratiti tamo gdje su donedavno i bili. Drago nam je što će gradonačelnik Puljak (kako stvari stoje) priznati pogrešku, prihvatiti jedino razumno rješenje (koje je dosada odbijao) te otvoriti Žnjan za kupače ovoga ljeta. Drago nam je što nam je naša konferencija za medije koju smo zakazali za sutra poslužila kao poticaj da postupi razumno i to što prije - kazao je Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a.

image
Jakov Prkić/Cropix

Na društvenim je mrežama javnosti poručio još i kako drži da je gradonačelnik pogriješio odlučivši da se zatvore ugostiteljski moduli, jer je time nanio štetu gradu od preko 3 milijuna kuna.

- Koliko se gradonačelnik izgubio u ovom kapitalnom gradskom projektu jasno je iz nevjerojatno netransparentnog postupanja s gradskim novcem prilikom davanja dviju pozajmica društvu Žnjan, a od kojih je onu prvu vrlo razvidno pokušao sakriti na sve moguće načine, izbjegavajući objavu o istoj čak i u Službenom glasniku Grada - napisao je Šuta.

image
Jakov Prkić/Cropix

- Ono što će biti posebno interesantno čuti je kako gradonačelnik Puljak može priznati pogrešku (koja je evidentna), a da ju zapravo i ne prizna i tko će mu ovoga puta biti dežurni krivac. Prisjetimo se da je prije samo nekoliko mjeseci najavljivao kako će gradnja početi ovoga proljeća i da će za godinu dana biti sve gotovo. Dosada smo imali priliku čuti razna izmotavanja i verbalne akrobacije, ali mislim da će sutrašnja konferencija biti "kruna" toga svega. Nadam se da će ta gradonačelnikova konferencija napokon značiti barem privremeni dodir gradonačelnika s realnošću, makar samo ovaj put - kazao je Šuta, obećavši kako će više toga kazati na konferenciji za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 04:15