StoryEditor
SplitWORLD SKILLS 2021

Hilda Bakotin, maturantica Prirodoslovne škole, najbolje zna kako se ‘kemija‘: osvojila je zlatnu medalju na državnom natjecanju strukovnih škola

Piše Merien Ilić
15. svibnja 2021. - 23:47
Hilda Bakotin na pobjedničkom postoljuPrivatni album

Splitska Prirodoslovna škola obogatila je svoj laboratorij zlatnom medaljom s državnog natjecanja učenika strukovnih škola "Worldskills Croatia 2021.", koje je održano na Zagrebačkom velesajmu.

Školi je medalju donijela maturantica Hilda Bakotin, pod mentorstvom profesorice Andrijane Poljak, koja je osvojila prvo mjesto na natjecanju "Eko laboratorij" za učenike kemijskih i ekoloških tehničara.

– Hilda je, obrađujući model zadatka "Praćenje stanja okoliša", analizirala uzorke vode iz okoliša u skladu s pravilima struke te je prezentirala svoje rezultate na najbolji mogući način, istaknuvši se svojim vještinama, znanjem i kompetencijama stečenima kroz srednjoškolsku naobrazbu u Prirodoslovnoj školi Split.

Ova medalja ima posebno značenje za nas, jer je motivacija i učenicima i nastavnicima da se i u teškim vremenima mogu postići izvrsni rezultati.

Voljeli bismo da ovaj uspjeh bude pozitivan primjer svim učenicima strukovnih usmjerenja – kazala je ravnateljica škole Marija Pustak.

Ovogodišnje natjecanje, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje odraslih, održavalo se od 11. do 13. svibnja, a može se smatrati svojevrsnom elitnom smotrom učenika i njihovih postignuća.

image
Prirodoslovna škola
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 01:29