StoryEditorOCM
SplitČEKAJU OSTAVKU ‘TREĆEG‘

HDZ poručuje Puljku: ‘Ako idemo na izbore - idemo svi! Ne možete ostaviti Kuzmanića da upravlja Banovinom i kampanju financira gradskim novcem‘

Piše SPLIT SD
31. ožujka 2022. - 12:32

Prvi čovjek splitskog HDZ Vice Mihanović odmah nam je uvodno kazao kako ne sumnja da gradonačelnik Ivica Puljak želi najbolje gradu Splitu, ali ta želja, uvjeren je, nije dovoljna.

- Jedino rješenje za pokretanje grada je ostavka i gradonačelnika i gradskog vijeća. Uvjerili smo se svi kako se u ovih gotovo godinu dana vlast bavila sama sobom i svojim aferama, pa su sve bitne stvari pale u drugi plan, kazao je Mihanović i nabrojao redom one programe i projekte koji "miruju".

Tako je podsjetio na projekt Žnjan, koji i pet mjeseci nakon dobijene koncesije nema niti potpisan ugovor, na POS-ove zgrade koje je Puljak obećao početi graditi u prvih pola godine vladavine - od njih ništa.

- Ceste stoje, o GUP-u se niti ne sanja... Nama nije potreban teoretičar, nama je nužan čovjek iz prakse! Trebaju nam ljudi koji znaju planirati i raditi, koji znaju projektima dobiti novac iz Europskih fondova, rekao je i osvrnuo se na najavu ostanka zamjenika Antonija Kuzmanića na mjestu svojevrsnog "tehničkog voditelja" grada za vrijeme kampanje.

- Ostanak Kuzmanića je neozbiljan! Ako idemo na izbore - idemo svi! Ne možete ostaviti nekoga da vodi kampanju i grad u isto vrijeme - kazao je i poručio Puljku: Sretan vam put i povedite i Kuzmanića sa sobom!

Uvjeren je kako će se Puljkova kampanja financirati gradskim novcem.

U poruci biračima na društvenim mrežama Mihanović je bio oštriji, pa je napisao:

- Dajem ostavku, ali tek sljedeći tjedan." Kao što sam mijenjao pročelnike, ali zapravo ih nisam promijenio. Najavim novi GUP, ali ipak radim točkaste izmjene. Uvijek ista gradonačelnikova mantra iza koje ne ostaje nikakav rezultat. Licemjeran, potučen do nogu i ostavljen od svojih razbježanih projektnih partnera koji se sad natječu tko će biti jasniji u odmaku od njegove poražene politike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 10:40